Een zakelijk diner is dé ideale manier om je klant iets beter te leren kennen en aan de onderlinge relatie te werken. Sterker nog, vaak is een informelere setting buiten kantoor net het laatste zetje om met een zakenrelatie een goede deal te sluiten. Onder het genot van een exclusief diner met een lekkere wijn moet dat wel lukken. Bij deze restaurants word je geadviseerd door een sommelier dus dat komt wel goed met de wijnkeuze. Meteen het perfecte moment om de glazen te klinken met elkaar. Dit zijn de vijf beste restaurants in Breda volgens de Gault&Millau. Gegarandeerd succes!
Wat is Gault&Millau?
De restaurantgids van Gault&Millau is vergelijkbaar met die van de Michelingids, maar de restaurants worden symbolisch bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoeveel koksmutsen een restaurant krijgt hangt af van een aantal factoren. Uiteraard is de smaak van de gerechten belangrijk, maar ook het advies voor de wijn, de ontvangst van de gasten, de sfeer, het mooiste terras, de beste sommelier en nog veel meer. Deze restaurants scoorden heel hoog!
- Restaurant Wolfslaar: ‘Eerlijk en smaakvol’
Voor restaurant Wolfslaar is het feest. Het restaurant staat opnieuw in de eregids en dat niet alleen. Sinds 2005 is het sterrenrestaurant elk jaar bekroond met een Michelinster. En dat is natuurlijk niet zomaar. Op 1 april 2000 ging de pan van Meesterkok Maarten Camps op het vuur en opende Restaurant Wolfslaar voor het eerst haar deuren. De chef-kok zwaait sindsdien de culinaire scepter in de keuken. Hij kookt het liefst met groenten en kruiden uit eigen moestuin en lokale, biologische producten. Zijn kookstijl is eerlijk en smaakvol volgens de reviews. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Uiteraard is het ook geen straf om te dineren op een prachtig landgoed. Aanrader!
- Salon de Provence: ‘Schilderijtjes op je bord’
Ook het restaurant Salon de Provence in het charmante Ginneken staat in de nieuwe gids van Gault&Millau, dus ook hier gingen we natuurlijk een kijkje nemen. De warme ontvangst viel meteen op met Bono van Veelen als gastheer. Maar vooral de heerlijke keukengeuren toveren een glimlach op je gezicht. In de comfortabele stoelen kun je urenlang relaxt dineren. Perfect als je veel wil bespreken met je zakenrelatie. In de keuken zorgt chef-kok Niels dat alles soepeltjes verloopt en er schilderijtjes worden uitgeserveerd. De keuken werkt zoveel mogelijk met verse, biologische producten en gecertificeerde vis- en streekgerechten en dat proef je. De perfecte plek voor een succesvolle avond!
- Restaurant Markant: ‘Divers, uniek en verrassend’
Restaurant Markant zit nog niet zo lang aan de Prins Hendrikstraat, maar de jury was zeer onder de indruk en wij ook. Eigenaren en sommeliers Martijn Struijk en Demi Hendriks zorgen dat je je onmiddellijk thuis voelt. Hun liefde voor elkaar stoppen ze ook in de gerechten die geserveerd worden. Het restaurant is knus en intiem, maar de gerechten zijn groots. In de keuken staat Mathijs Eggly aan het roer. Onder het genot van de lekkerste culinaire hoogstandjes en de mooiste wijnen word je compleet in de watten gelegd. De menukaart wisselt om de zes weken dus je kunt regelmatig terugkeren. Tip: op zondag en maandag kun je er ook gaan lunchen. Mathijs heeft dan buiten de à la carte kaart om een heerlijk lunchmenu van twee of drie gangen. Ga het zien… of eh proeven!
- Restaurant Ruitersbosch: ‘Relaxt en ongedwongen’
Hoe kan het ook anders, maar Restaurant Ruitersbosch staat ook in de gids. Het restaurant wordt geleid door Mark en Carlijn van der Horst – Hellemons. Hier neem je plaats op het grote terras aan de rand van het Mastbos en geniet je van het groene uitzicht. Wat een toplocatie! De sfeer is ontspannen en ongedwongen en dat komt vooral door het echtpaar. Carlijn zorgt voor een warm ontvangst en maakt graag een praatje aan de tafel. Mark is chef-kok en zorgt dat alles in de keuken goed verloopt. De keuken werkt uitsluitend met dagverse en duurzame producten en serveert modern Frans geïnspireerde gerechten. Ze hebben vooral aandacht voor detail. Niet alleen de smaaksensaties, maar ook de perfect opgemaakte borden. Je kunt ook gaan voor een heerlijk lunchmenu. Één ding is zeker: hier ga je zeker terugkomen.
- Restaurant Uijttewaal: Gastronomisch genieten’
Ook bij Restaurant Uijttewaal hangen de slingers aan de muur, want het restaurant wordt maar liefst bekroond met 13,5 koksmutsen van de 20. Het restaurant wordt beschreven als één van de mooiste nieuwkomers en daar zijn wij het helemaal mee eens. De broers Sven en Lars Uijttewaal zijn eigenaar en vullen elkaar perfect aan. Sven zorgt voor de mooiste en lekkerste gerechten en Lars zorgt voor perfect passende wijnen. Ze maken geen gebruik van een vaste kaart, maar laten zich leiden door het weer, de seizoenen en inspiratie. Daar houden we van! Laat je dus vooral verrassen. Tijdens warme avonden kun je lekker in de binnentuin gaan zitten en genieten van een culinair diner in het avondzonnetje. Waar ze echt bekend om staan zijn de oesters, dus vooral proberen.