Fijnproeven in Breda

Ze vormden niet minder dan 22 jaar de gezichten van eetcafé Publieke Werken en waren daarmee méér dan een begrip in Breda. Gastvrijheid en klantgerichtheid zitten Gemma Dols en Bas Fierst in het bloed. Het lag dan ook voor de hand dat ze op die voet verder zouden gaan. Hun nieuwe doel vond het stel in Best Bottles & The Chocolate Block, een paradijs voor fijnproevers, variërend van laagdrempelig lekker tot heerlijk luxe.

Lekkers met een lage drempel

Met Best Bottles & The Chocolate Block beschikt het Graaf Hendrik III plein in Boeimeer over een trekpleister van formaat. Daarvoor stroomt de parkeerplaats regelmatig vol. Dat is de verdienste van Gemma, Bas en hun team, die met hun smaakvolle zaak een alsmaar groeiende klantenkring naar het plein weten te trekken.  Dat is de ondernemers ook wel toevertrouwd. Ze doen hun best om, ondanks de luxe uitstraling, de drempel laag te houden. Met een indrukwekkende webshop erbij willen ze een uitnodigende en stijlvolle speciaalzaak zijn, met een breed assortiment, waar zowel geproefd, genoten als gekocht kan worden.

Wijn, chocolade, gedistilleerd en andere smakelijke relatiegeschenken versterken elkaar bij Best Bottles & The Chocolate Block.  Gemma en Bas delen graag hun kennis en kwaliteit met hun klantenkring, in de zaak die ze drie jaar geleden hebben geopend. Die zaak vullen ze helemaal naar eigen inzichten in. Zo is bewust gekozen voor de combinatie van wijn en kaas. “Dat is een topcombinatie, waarmee we graag ons onderscheidend vermogen laten zien.”  De chocolade van The Chocolate Block komt van de gepassioneerde vakmensen van Visser Chocolade en wordt niet voor niets gepresenteerd onder het motto ‘verwacht het onverwachte’. 

Best Bottles

Relatiegeschenken

Met de hoeveelheid heerlijkheden in huis, lag de stap naar relatiegeschenken misschien wel voor de hand. Gemma en Bas stellen graag  cadeau pakketten op maat samen. Zeker in de laatste maanden van het jaar vinden deze gretig aftrek.  Of het nu om natuurwijnen, port, dessertwijn of tapashapjes gaat: de mogelijkheden zijn nagenoeg ongekend, ook qua prijs en omvang. “Het blijft leuk om mensen te verrassen”, stelt Gemma. Daarin slagen ze ook, met de 1800 (!) unieke producten in huis. Daarbij wordt samengewerkt met de Wijnkring en behoort onder meer een verrassend wijn abonnement tot de mogelijkheden. Ook de lekkerste wijnen uit de streek ontbreken uiteraard niet bij Best Bottles. 

Best Bottles

Plezier

Gemma en Bas stralen uit dat ze plezier hebben in hun werk, elke dag weer. Ze genieten er allebei van om klanten met een glimlach op hun gezicht naar buiten te zien lopen. “Die komen terug”, weten de ondernemers, die merken dat hun klanten zich thuis voelen in de fraaie zaak.  De wijnen lopen uiteen van een eigen geïmporteerde wijn van 5,95 tot wijnen die bij geen enkel luxe diner zouden misstaan. Nee verkopen hoeft men vrijwel niet, mede dankzij de riante magazijnruimte. Best Bottles is bovendien altijd op zoek naar privé wijn collecties, die bijvoorbeeld vanuit erfenissen worden opgekocht.

Het zal duidelijk zijn dat een bezoekje aan Best Bottles & The Chocolate Block al snel naar méér smaakt. De vrijdag en  zaterdag staan er inmiddels bekend als proeverij-dagen, maar het team laat ook op andere dagen graag zien wat ze in huis hebben. En dat is héél wat. Twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, wordt er bovendien een grote proeverij gehouden. Hiervoor geldt: graag online aanmelden!

Best Bottles & The Chocolate Block
Graaf Hendrik III Plein 21-25
4819 CJ Breda
www.bestbottles.nl

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #15. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Iedereen wil goed slapen

Het 40-jarig bestaan is wanneer u dit verhaal leest nét achter de rug. Dat werd officieel gevierd op 31 augustus. Dat was de datum...

Samenwerken gaat heel natuurlijk

Ervaren, doortastend en betrokken. Dat zijn de kernwaarden van Koch Advocaten, dat dit jaar 40 jaar bestaat. In een serie van vier verhalen laat...

Breda’s Bourgondische Meesters: Top 5 Culinaire Kunstenaars

De woorden 'Breda' en 'Bourgondisch' worden vaak in één adem genoemd. Het is dan ook niet verrassend dat deze stad een thuisbasis is voor...

Restaurant Wolfslaar: Michelinster en Topgastronomie sinds 2005

Wanneer je als restaurant al sinds 2005 een Michelinster mag voeren, zegt dat veel over de constante en hoge kwaliteit die je in huis...