Blue Legal: “Voorsprong door kennis”

Blue Legal heeft als enige advocatenkantoor een aparte bedrijfsjurist service, de Blue Service. Voor een vast bedrag per maand altijd toegang tot uw eigen bedrijfsjurist, voor alle vragen groot en klein. Een bedrijfsjurist die uw bedrijf én de branche kent.

En omdat uw bedrijfsjurist omringd is door andere specialisten heeft u de zekerheid dat u altijd een goed en vooral passend antwoord krijgt. En dat is een comfortabel gevoel. Of, zoals een directeur ooit zei ‘Daar kan het ‘Zwitserleven Gevoel niet tegenop’. Die verzuchting klonk na afloop van scherpe onderhandelingen bij de complexe verkoop van een bedrijf. En daar zijn ze trots op bij Blue Legal.

Het is de heilige overtuiging bij Blue Legal dat als u uw organisatie goed inricht, u uw beslissingen en contracten goed doordenkt en vastlegt en wanneer u altijd snel even kan bellen en vragen, de kans op conflicten een heel stuk kleiner is. En als er geen conflict is, hoeft er ook niets opgelost te worden. Want ook hier geldt, voorkomen is altijd beter dan genezen.

En hoewel dat een open deur lijkt, vereist dat toch een fundamenteel andere aanpak van werken én denken. Vanaf de oprichting van Blue Legal is dat de focus geweest van founders Jurgen van Asten en Jan Gerrit Kroon. “Bij Blue Legal werken we uitsluitend met een team van specialisten. Vakmensen die ofwel een specialisatie opleiding hebben gedaan, ofwel daar mee bezig zijn. Want, zonder echt diepgaande kennis kun je niet echt goed adviseren. Het is onze vaste overtuiging dat daarnaast ook de niet-juridische skills en branchekennis essentieel zijn om het verschil te maken. Al onze mensen volgen ook daarvoor permanent cursussen en trainingen”.

En dat zorgt ervoor dat iedereen de goede focus heeft. Natuurlijk zijn er nog de advocaat-specialisten die vlijmscherp kunnen procederen, die altijd met 200% voor het belang van de klant gaan als dat de beste oplossing is. Want natuurlijk komt dat ook nog. Maar ook zij hebben dan een voorsprong, omdat ze de context veel beter kennen en begrijpen. En dat maakt ook in een procedure weer nét het verschil tussen gewoon-goed en ‘heel goed’.

Blue Legal is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht en het ICT & privacyrecht “In essentie betreft dat meer dan 90% van alle juridische vragen waar organisaties tegen aan lopen. We onderhandelen mee bij complexe contracten, zijn vraagbaak voor HR-zaken, zorgen voor compliance en schuiven aan bij het MT-overleg bij bijvoorbeeld grote investeringen. Ook vervullen wij de rol van externe privacy officer. Bij grote wijzigingen als reorganisaties of overnames werken wij vanaf de eerste dag mee, net als de eigen interne bedrijfsjurist die vroeger naast de directie op de gang zat. Dichtbij en toegankelijk”.

Inmiddels geeft Blue Legal al veel organisaties in het hele land dat comfortabele gevoel met de Blue Service. “We zijn op deze manier betrokken bij allerlei bedrijven, zowel groot als klein. Ook voor Nederlandse vestigingen van buitenlandse bedrijven of multinationals zijn wij het vaste aanspreekpunt voor alle juridisch aangelegenheden in Nederland of de Benelux. Door ons sterke netwerk kunnen wij als het nodig is andere specialisten in binnen- en buitenland inschakelen en de inzet daarvan coördineren. Dat doen we bijvoorbeeld voor bedrijven in de retail en zakelijke dienstverlening, maar ook heel veel in de ICT-branche en bijvoorbeeld onderwijs en zorg. Omdat we de branches van onze klanten kennen, en dus ook de gebruiken en vakterminologie, kunnen we maximaal meedenken. En dat samenwerken met onze klanten, dat maakt voor ons het vak nou juist ook weer zo leuk”.

Op de website leest u er meer over. En natuurlijk wordt het graag toegelicht in het geweldige atrium van Bond Towers waar Blue Legal is gevestigd en waar u ook altijd welkom bent bij de vele kennis- en sparring sessies van Blue Legal.

Ook interessant

Samen verduurzamen

Duurzaamheid. Of je er als ondernemer al lang mee aan de slag bent, of het liever voorlopig op de lange baan schuift; duurzaamheidsinitiatieven zijn...

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...