De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u er alles over uit. 

VAN SOFTWARE SPECIALIST TOT BELEGGINGSVISIONAIR

In de afgelopen tien jaar heb ik, Jordy Aarssen, een fascinerende reis doorgemaakt, van een gepassioneerde software specialist tot een innovatieve handelsalgoritme-ontwikkelaar. Mijn avontuur leidde mij verder als angel investor in een reeks veelbelovende start-ups. Dit pad leidde uiteindelijk tot mijn huidige positie als Portfolio Manager bij Six Capital. Onze instelling, erkend door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), beheert nu fondsen die miljoenen waard zijn, een getuigenis van ons behaalde rendement en onze expertise in de markt.

DE OPKOMST VAN DE BITCOIN ETF

Een van de meest significante ontwikkelingen in onze sector is de introductie van de Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), dat tevens de meest succesvolle ETF-lancering is. Deze innovatie heeft de manier waarop we naar digitale assets kijken fundamenteel veranderd. Het biedt een gestructureerde en gereguleerde manier voor investeerders om deel te nemen aan deze digitale markt, zonder de noodzaak om directe aankopen te doen. Deze toegankelijkheid is een mijlpaal voor de acceptatie van digitale assets en biedt een nieuwe laag van veiligheid en vertrouwen voor investeerders. Grote financiële instellingen als Bank of America en Morgan Stanley zullen in de toekomst zorgen voor een grote kapitaalinstroom en ook retail beleggers, hedgefondsen en financiële adviseurs zijn geïnteresseerd. Daar wilt u voor zijn toch?

DE UITDAGINGEN EN KANSEN VAN DE OTC-MARKT

De over-the-counter (OTC) markt, buiten traditionele beurzen om, maakt het mogelijk voor grote partijen zoals Bitcoin-investeerders om omvangrijke transacties te doen zonder de marktprijs significant te beïnvloeden. Dit voorkomt prijsschommelingen en draagt bij aan de stabiliteit van de digitale valutamarkt. De traditionele praktijk van het kopen van digitale assets buiten de reguliere markten om is aan het veranderen. De reserves drogen op, en kopers zijn genoodzaakt direct van de markt te kopen, wat leidt tot een verhoging van de prijzen door de beperkte voorraad. Deze situatie, gekenmerkt door een hoge vraag en een laag aanbod, creëert unieke kansen voor alerte investeerders.

BITCOIN HALVERING

Een ander kansrijk moment voor de Web3-markt is de aankomende ‘halvering’, een gebeurtenis waarbij de beloning voor Bitcoin-miners halveert. Dit leidt tot een afname van het nieuwe aanbod van Bitcoins en heeft historisch gezien geresulteerd in aanzienlijke prijsstijgingen. De vorige drie halveringen hebben binnen 12 tot 16 maanden na de gebeurtenis honderden procenten aan prijsstijging gezien, een patroon dat investeerders niet mogen negeren.

UW GIDS IN DIGITALE BELEGGINGEN

Bij Six Capital zijn we ons bewust van de complexiteit en de uitdagingen die deze snel evoluerende markt met zich meebrengt. Ons doel is om onze deelnemers niet alleen te voorzien van lucratieve beleggingskansen, maar ook om hen te bewapenen met de kennis en het inzicht om weloverwogen beslissingen te nemen. We staan klaar om u te begeleiden, waarbij we de veelbelovende kansen van vandaag omzetten in de winsten van morgen. Wilt u meer weten over hoe u kunt navigeren in deze boeiende, maar complexe markt? Neem contact met ons op. Samen kunnen we een pad naar succes verkennen in het digitale tijdperk van beleggen.

Voor meer informatie, bezoek onze website www.sixcapital.nl,
of neem direct contact op via +31 85 060 65 96 of
j.aarssen@sixcapital.nl.

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #13. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

STRESS SLECHT? ABSOLUUT NIET!!

Meer dan 40% van de Nederlanders slaapt slechter door stress. Vervolgens gaan we er alles aan doen om die stress te verminderen en dat...