Elektrisch rijden: Feit of fabel?

RG Ulvenhout mag met trots aankondingen dat ze opnieuw de duurzaamheids-certificering GroenGedaan! én de kwaliteitscertificering Qualified Modern Car Repair heeft behaald! Een mooi bruggetje om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen.

Nederland heeft namelijk de ambitieuze doelstelling om vanaf het jaar 2030 alleen nog elektrische personenauto’s te verkopen.(bron)

Hedendaags is er nog wat verdeeldheid over de voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Maar hoe zit het nu precies? RG Ulvenhout houdt twee onderwerpen tegen het licht:

Feit: Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat bijdraagt aan het verminderen van luchtvervuiling en de uitstoot van broeikasgassen, waardoor ze over het algemeen milieuvriendelijker zijn dan traditionele auto’s met verbrandingsmotoren. Bovendien vereisen ze minder onderhoud door het ontbreken van complexe interne verbrandingsmotoren, wat kan leiden tot lagere operationele kosten op lange termijn.

Fabel: Er wordt vaak beweerd dat elektrische auto’s niet duurzaam zijn. Dit is echter een misvatting, omdat de batterijen van elektrische auto’s grotendeels recyclebaar zijn.

Wat kan RG Ulvenhout voor jou betekenen?

Onze reparaties, herstelwerkzaamheden en onderhoudsbeurten blijven van dezelfde hoge kwaliteit, maar dan op een milieuvriendelijke manier. Duurzaam werken is niet alleen beter voor het milieu en de samenleving, het bespaart ook kosten. En dankzij ons Qualified certificaat, kun je erop vertrouwen dat we aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

✅ Wij hebben de juiste data en informatie van de fabrikant.
✅ Onze monteurs en leidinggevenden hebben alle benodigde opleidingen en trainingen met succes afgerond.
✅ We beschikken over onlineverbindingen om diagnoses te stellen en on-board systemen te resetten en te programmeren.
✅ We hebben de door de fabrikant voorgeschreven apparatuur en gereedschappen.
✅ We beschikken over de nodige certificaten voor onderhoud en reparatie aan elektrische voertuigen.

Kortom, bij RG Ulvenhout combineren we topkwaliteit met duurzaamheid.

RG Ulvenhout
Chaamsebaan 8
4854 SN Ulvenhout
(076) 561 23 00
info.ulvenhout@rggroep.nl
www.rggroep.nl

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...