Goed voorbereid de Web3-beleggingszomer in

Sinds onze laatste update zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest in onze sector. Met de zomer in aantocht verbeteren zowel het weer als het marktsentiment. Onze sector, nu toegankelijk voor Wall Street en met groeiende institutionele interesse, is sterker dan ooit. Duidelijkere regelgeving en toegenomen financiële activiteit hebben het beleggersvertrouwen naar nieuwe hoogten gestuwd. In deze column belichten we de belangrijkste recente ontwikkelingen en de redenen voor ons optimisme.

Grote instituties kopen Bitcoin op Wall Street

Tot voor kort was het investeren in Bitcoin voornamelijk voorbehouden aan consumenten zoals jij en ik. Met de introductie van Bitcoin ETF’s begin 2024 is het speelveld echter aanzienlijk verbreed. Ook traditionele Wall Street-beleggers hebben nu toegang. Grote instituties hebben deze kans aangegrepen, zoals blijkt uit cijfers gepubliceerd in mei.

Ondanks dat Bitcoin ETF’s een relatief nieuw financieel instrument zijn, hebben vele instellingen al kapitaaltoewijzingen gedaan. Er is sinds half januari ongeveer $15 miljard vanuit Wall Street geïnvesteerd in Bitcoin. Wereldwijde pensioenfondsen verkennen ook de geleidelijke toewijzing van activa in Web3, wat de aanpak van grote instituties die deze nieuwe industrie aftasten, onderstreept.

Wall Street wil en krijgt meer

De institutionele vraag naar Bitcoin is slechts het begin. De grootste vermogensbeheerders hebben zich haastig tot de Amerikaanse regelgevers gewend om Ethereum als officieel beleggingsproduct te laten registreren. Op 23 mei 2024 kreeg de Ethereum ETF goedkeuring, een belangrijke mijlpaal in de Web3-sector, volgend op de recente noteringen van Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s. Dit maakt de weg vrij voor de handel in Spot Ethereum ETF’s op Amerikaanse beurzen.

Met de goedkeuring van de eerste twee activa, is er een grotere kans dat andere belangrijke Web3-activa volgen. Deze ontwikkeling bevestigt niet alleen de volwassenheid van de markt en de interesse van investeerders in het bredere veld, maar wijst ook op een grotere acceptatie van Web3-technologieën.

Uw gids in digitale beleggingen

De validatie van de Web3-industrie in de afgelopen maanden is opmerkelijk. Ooit beschouwd als enkel “internetgeld”, heeft de Web3-sector nu wereldwijde erkenning en legitimiteit verworven. Hoe identificeer je de beste Web3-projecten uit de duizenden opties? Bij Six Capital doen we precies dat: we volgen het slimme geld en anticiperen op de bewegingen ervan. Ons team, met meer dan tien jaar ervaring, identificeert voortdurend de sterkste trends en innovaties en past adaptieve beleggingsstrategieën toe voor optimale rendementen.

Benieuwd wat Six Capital voor uw beleggingsportefeuille kan betekenen?

Neem gerust contact op via onze website, maak een afspraak om te bespreken hoe u kunt investeren in de Web3-sector, of bezoek www.sixcapital.nl voor meer informatie. U kunt ons ook direct bereiken op +31 85 060 65 96 of via j.aarssen@sixcapital.nl.

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #14. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Stichting Voor Sara – Samen strijden tegen zeldzame spierziekten

Sara Verbrugge (9) is een vrolijk, pienter meisje dat in 2015 werd geboren met de ongeneeslijke spierziekte Lama2-MD. Kinderen met deze zeldzame aandoening worden...

LPC: logistiek van alle markten thuis

‘De wereld bedienen vanuit Breda’. Zo luidde de kop boven een vorig verhaal over LPC. Daarin werd Liburnia Projects & Chartering, onderdeel van een...

Hoe maak je jouw verhaal nieuwswaardig?

Wil je dat jouw nieuwsbericht gepubliceerd wordt? Zorg dan dat het nieuwswaardig is. Maar hoe maak je jouw informatie nieuwswaardig? Niet alle gebeurtenissen zijn...

Ondernemerstips van Beter Ondernemen

Hoe kan jij als ondernemer jouw bedrijf later groeien? Beter Ondernemen geeft een drietal handige ondernemerstips. Bekijk ze snel. Tip 1: Beter past de rechtsvorm...