Groots genieten met kerst

Kortgeleden kregen we hoog bezoek uit Italië, namelijk in hoogsteigen persoon ‘Salvatore van Azienda Villa Matilde uit Campania. Samen met zijn vrouw kwam hij even inspecteren wie nu die nieuwe importeur is in Nederland die 5 van zijn wijnen heeft geselecteerd en besteld.

Dat zijn wij.

Enorm trots, na een hele strenge selectie van ons team, dit prachtige wijnhuis toe te voegen met 110 hectaren op topterroir met grote invloed van oude vulkanen en uiteraard de Middellandse zee.

Onze selectie bestaat uit Single Vineyards met meer dan authentieke druivenrassen. Als 1e stellen we voor de witte Greco di Tufo van de wijngaarden DaltaVilla. Rank, schoon en zeer uitdagend en gastronomisch. Heerlijk bij zeebaars en gepofte honingtomaatjes met opperdoespuree met wat rozemarijn. De 2e en 3e witte ster is de Falanghina en Fiano Di Avellino. Beide crispy en zeer elegant maar vooral een verrassing.

Rood kiezen we ook duidelijk voor twee bijzondere wijnen van waarvan de Aglianico met veel volume en topterroir expressie en juist de andere rode een verfijnde elegante wijn die veel weg heeft van een pinot noir maar dan echt nog wat sappiger en zachter.

Nou kan ik er allemaal enthousiast over zijn maar wellicht wilt U dit zelf ervaren. Nu vertelde Salvatore dat we met ons team welkom zijn op zijn Azienda en dat we kunnen overnachten in het 5 sterren hotel in Napels wat van zijn familie is. Wij zijn in onze nopjes en als slagroom op de taart zei hij terloops dat het hotel een eigen restaurant heeft met een ster..

Zo…. Eerst Napels zien en dan sterven… het eerste gaan we in 2023 doen en dat laatste wachten absoluut mee want we voelen ons als herboren. Eerst Villa Matilde zien, dan overnachten, en dan een ster genieten in Napels. Ciao Ciao, heb elkaar lief en geniet.

Un Salut

Ook interessant

De Avenue gaat duurzaam renoveren

Een bijzondere evenementenlocatie in het hart van Breda: De Avenue. Hier kun je terecht voor trouwfeesten, dinnershows, zakelijke evenementen en andere feesten en partijen....

Bye Bye Bolso, Hallo Lula

Na vier jaar is het bewind van de controversiële Jair Bolsonaro ten einde en staat Brazilië voor een nieuw begin onder een oude bekende.  Met...

Hét Bredase ontwerpbureau achter vele merken, bedrijven en instellingen

Merken als MondiLab, Hofhouse Den Haag, Cushman & Wakefield, Tempo-Team en ISS Facility Services voelen zich helemaal thuis bij Marty Schoutsen en haar team...

Peter en Pascale: een chalet runnen in het prachtige Oostenrijk

Wonen tussen de bergen, in een prachtig natuurgebied en met een wijds uitzicht. Dat klinkt als een ware droom. Tóch is deze droom voor...