Het perfecte sieraad en horloge

Aandacht, kwaliteit en passie. Dát is waar Segers Juweliers voor staat. Eigenaar Gijs Segers (54) en zijn toegewijde team helpen je graag bij het kiezen van een sieraad of horloge dat perfect bij jou past. Als trotse eigenaar van deze exclusieve juwelierszaak in Oosterhout, vertegenwoordigt Gijs de vierde generatie in lijn. In gesprek met Breda Business & Lifestyle deelt hij het unieke verhaal achter Segers Juweliers.

‘EEN SIERAAD IS DE WEERSPIEGELING VAN JE KARAKTER’

Luxe en kwaliteit als norm

“Ik zeg altijd: een sieraad is de weerspiegeling van je karakter. En dat principe geldt ook in onze winkel”, legt de eigenaar van de juwelier uit. “Het inkopen van onze collectie doen we als team, omdat elk van ons een uniek karakter heeft. Op die manier ontstaat er een diverse collectie die een breed publiek aanspreekt, terwijl we toch trouw blijven aan onze eigen identiteit. Luxe en kwaliteit is hierbij altijd onze norm! In december gaan we bijvoorbeeld met een kleine groep voor een fabrieksbezoek naar Breitling in Zwitserland.”

Segers Juweliers voelt als thuiskomen

“Ook hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht voor de klant. We vinden die klik met onze klanten ontzettend belangrijk. Het moet voor de klant voelen als thuiskomen”, legt Segers uit. “Natuurlijk kun je onze collectie ook bij andere juweliers kopen, maar we merken dat klanten bereid zijn om een stukje te rijden voor de fijne ervaring die wij bieden. Daarnaast kom ik natuurlijk uit een lange lijn van juweliers. Mijn overgrootvader zette in 1900 de eerste stappen met een horlogerie in de Karrestraat in Breda. De naam Segers is nog steeds bekend in Breda en ik mag veel klanten uit die regio verwelkomen.”

Het juweliersvak: het zit in de familie

“Ook mijn neef en nicht hebben hun weg gevonden in het juweliersvak en dat vind ik geweldig”, laat Gijs weten. “Mijn neef heeft zijn juwelierszaak echt een unieke identiteit gegeven en richt zich meer op online verkoop. Mijn nicht en haar man zijn juist gespecialiseerd in het ambachtelijke vak, vooral in het smeden van goud. We beschouwen elkaar niet als concurrenten en lopen elkaar absoluut niet in de weg. Iedereen volgt zijn eigen pad, en dat versterkt eigenlijk alleen maar onze positie.”

De nieuwste collectie van het seizoen

Top 5 van Gijs Segers | Horloges
1. Breitling | Damesmodel | Navitimer. “Breitling breidt zijn populaire Navitimer-collectie uit met twee compacte nieuwe afmetingen: 32 mm en 36 mm.”
2. Breitling | Herenmodel | Avenger. “De nieuwe Avenger-collectie biedt militaire details, resistente materialen en een krachtig Breitling 01-uurwerk.”
3. Longines | Herenmodel | Spirit. “De nieuwe Longines Spirit-collectie brengt de pioniersgeest weer tot leven. Veel legendarische piloten droegen dit horloge.”
4. Longines | Heren en dames | HydroConquest. “Longines breidt tevens de HydroConquest lijn uit met nieuwe modellen in heldere kleuren.”
5. Ebel | Damesmodel | nieuwe kleuren. “Ebel lanceert dit seizoen excellente horloges in nieuwe kleuren.”

horloge

Top 3 van Gijs Segers | Damessieraden
1. Artur Scholl | Nieuwe kleursteen ringen en creolen. “De nieuwe collectie is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de opvallende juwelen van Artur Scholl.”
2. BRON | Verschillende nieuwe sieraden. “De nieuwe collectie van Rive Gauche biedt paarsblauwe tinten van de tahitiparel die zich prachtig mengt met de warme tonen van rhodoliet en Madeira-citrien.”
3. Odenwald | Nieuwe kleuren. “Odenwald biedt sieraden met een uniek en eigen karakter. Sterk en onafhankelijk. Zoals de vrouw die het draagt. Odenwald breidt deze lijn nu uit met nieuwe kleuren.”

sieraad vrouw

Lees alle verhalen uit deze editie van Breda Business & Lifestyle hier: Magazine 12 – december 2023

Ook interessant

Samen verduurzamen

Duurzaamheid. Of je er als ondernemer al lang mee aan de slag bent, of het liever voorlopig op de lange baan schuift; duurzaamheidsinitiatieven zijn...

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...