Hoe bereid jij je voor op de opgaande markt in 2024?

In de afgelopen 10 jaar heb ik mezelf ontwikkeld van softwarespecialist naar handelsalgoritme-ontwikkelaar, en van angel investor in een miljardenbedrijf tot belegger in meer dan 100 projecten en startups; hierdoor ben ik uitgegroeid tot portfolio manager bij Six Capital, een beleggingsinstelling met Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde fondsen.

Belegger Jordy Aarssen
Jordy Aarssen

De hoofdreden voor deze column is dat ik u wil voorbereiden op het komende jaar, dat een jaar gaat zijn vol nieuwe beleggingskansen. Met trots kan ik zeggen dat er iets groots staat te gebeuren waar ik mijn gehele beleggingsreis op heb gewacht: de tijd van cowboyverhalen is voorbij. De Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) staat voor de deur, wat betekent dat de Europese Unie (EU) regelgeving heeft opgesteld voor de digitale assets waarin ik al bijna 10 jaar beleg. Eindelijk! Erkenning vanuit de hoogste orde. In het eerste kwartaal van 2024 komt het derde pakket aan regelgeving en vanaf juni worden deze regels in praktijk gebracht.

Naast de MiCAR wil ik nog meegeven dat naast de opkomende reguleringen ook de technologie de afgelopen jaren met exponentiële snelheid is gegroeid. We zien grootbanken zoals JP Morgan en Goldman Sachs, in combinatie met SWIFT zichzelf voorbereiden op de eerste stappen in het gebruik van deze digitale technieken. Niet alleen financiële instellingen, maar ook een groot deel van ’s werelds toonaangevende bedrijven – zoals Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Walmart en Alibaba, om er maar een paar te noemen – gebruiken deze technologie. En dit terwijl ik samen met mijn team al jaren een pioniersrol vervul in deze sector en precies zie welke bedrijven nodig zijn voor toekomstige groei en vernieuwing in deze sector.

Naast ’s werelds meest invloedrijke bedrijven spelen ook de grootste vermogensbeheerders een rol in deze ontwikkeling. We zien nu dat vermogensbeheerders zoals BlackRock, die meer dan 10.000 miljard beheren, zich klaarmaken voor de volgende grote stap in technologie. BlackRock wil deze kans zeker niet missen en heeft aanvragen lopen voor gereguleerde beleggingsinstrumenten om ook voor hun klanten te mogen investeren in deze digitale assets. Dit betekent dat er hierdoor grote stromen van kapitaal de markt in zullen vloeien. Gaaf is dat ik 10 jaar eerder ben begonnen, Six Capital heeft hierbij een voorsprong omdat hij veel flexibeler mogen en kunnen handelen.

Het laatste wat ik aan wil halen is een fenomeen genaamd de ‘halvering’, waarbij de inflatie van een van onze grootste digitale asset met 50% daalt en er daardoor een grotere schaarste ontstaat. Een groot voordeel voor onze beleggingsinstelling is dat de eerdergenoemde vermogensbeheerders enkel kunnen hopen dat hun aanvragen om deze digitale asset te kopen vóór april 24’ (het moment van de halvering) goedgekeurd worden en dat ze gereguleerd mogen kopen. Elke halvering tot nu toe heeft geleid tot nieuwe hoogtepunten in de prijs.

Gaat u eerder zijn dan werelds grootste beleggers?

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van een toegankelijke en veilige manier van beleggen, waarbij u profiteert van optimale rendementen in deze digitale innovatie?

Neem dan contact op of bezoek onze website.
+31 85 060 65 96
j.aarssen@sixcapital.nl

Lees alle verhalen uit deze editie van Breda Business & Lifestyle hier: Magazine 12 – december 2023

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...