In uitdagende tijden, is zekerheid de houvast

Dat bedrijven nog steeds erg moeilijk aan mensen kunnen komen is niet nieuw. Cijfers* van het CBS tonen aan dat de krapte op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van dit jaar op hetzelfde niveau is gebleven ten opzichte van eind 2022. Daarmee blijft de spanning op de arbeidsmarkt hoog. En dat is voelbaar. “Steeds meer bedrijven zitten met de handen in het haar. De veranderingen vragen om andere inzichten en werkwijze, dan dat we gewend zijn. Als we het hebben over werving en selectie valt er zeker nog terrein te winnen.” Aldus Frank van Ingenbleek, eigenaar van iRecruit.  

Ken je markt
Met de vergrijzing zijn er nu eenmaal minder mensen aan het werk. Bovendien zorgen externe ontwikkelingen als de inflatie en de politieke onrust voor veel onzekerheid. Dit zie je dan ook terug op de arbeidsmarkt, waarbij men tegenwoordig minder snel overstapt van baan en daarmee een vast contract op het spel zet.

Naast de gestegen salarissen, zijn de overige voorwaarden steeds belangrijker geworden. Wat heb je te bieden als werkgever? Met de komst van generatie Z op de arbeidsmarkt, die hele andere wensen en ideeën hebben, is ook het inzetten van andere kanalen en middelen van cruciaal belang. Creatiever en slimmer omgaan met je wervingsbudget is dan ook een vereiste.

Recruitment Breda

Geen addertjes onder het gras
“Wij krijgen regelmatig de vraag wat er nu zo anders is aan onze denk- en werkwijze. Wij helpen MKB-bedrijven met het vinden van de beste nieuwe medewerkers. Hierbij geven wij de garantie dat de vacature ingevuld wordt. En die zekerheid wordt gewaardeerd.” Vertelt Frank.

Een belangrijk verschil met vergelijkbare bureaus, is dat iRecruit geen ‘candidate ownership’ hanteert. “Dit wil zeggen dat wij geen database hebben en dat we geen kandidaten bemiddelen. Alle sollicitanten die we genereren zijn expliciet voor de klant. Hierbij richten wij ons op kwaliteit en zoeken we de juiste nieuwe medewerker, met oog op een langdurig dienstverband. We adviseren liever 10x nee, dan 1x verkeerd ja. Daarnaast doen wij niet aan ‘no cure, no pay’. Wij geloven in een eerlijke prijsstelling en werken dan ook met een vaste fee in plaats van een percentage van het jaarsalaris. En wel zo prettig: bij ons vind je geen addertjes onder het gras.” Licht Frank toe.

Zekerheid is key
In onzekere tijden, zijn houvast en vertrouwen de basis om op te kunnen bouwen. Ook, of juíst, met partners en externe samenwerkingen. “Mijn tip? Zoek een verlengstuk van jouw HR-afdeling en ga samen op zoek naar kwalitatief goede kandidaten. De lange adem zal het uiteindelijk winnen van de  korte termijn oplossingen.”

“Recruitment is en blijft een prachtig vak, ook in deze uitdagende tijden. De voldoening die ik voel als ik een werkgever aan een goede werknemer heb geholpen, is echt enorm!” Sluit iRecruiter Frank af. Nieuwsgierig geworden? Ontdek de 5 zekerheden van iRecruit!

 

*Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/20/krapte-op-de-arbeidsmarkt-blijft-op-zelfde-niveau-in-eerste-kwartaal

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...