Infrarood verwarming als hoofdverwarming

Een veel gestelde vraag betreffende infrarood verwarming is: “kan infrarood verwarming als hoofdverwarming toegepast worden”? Het antwoord hierop is volmondig ja. Infrarood verwarming van Redwell verwarmt met de lange golf infraroodstraling en verwarmt hiermee niet de lucht, maar de hele ruimte en de objecten in de ruimte. Door het opwarmen van de omgeving ontstaat er vervolgens indirect warme lucht. Hierdoor kan ir-verwarming de diverse ruimtes in uw woning/pand egaal en comfortabel verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het voelt dankzij de gerichte warmte/straling al aangenaam warm bij een temperatuur van 18 graden Celsius.

De werking van de infrarood warmte wordt als zeer comfortabel ervaren, maar dit type verwarming maakt het ook mogelijk om veel energie (en dus kosten) te besparen wanneer infraroodpanelen als hoofdverwarming toegepast worden. Dit ten opzichte van het verwarmen op gas, maar bijvoorbeeld ook elektrische kachels of elektrische vloerverwarming. Het benodigd vermogen om een ruimte mee te kunnen verwarmen tot de gewenste temperatuur ligt bij IR verwarming namelijk een stuk lager. Qua energieverbruik kan infrarood verwarming dan ook niet vergeleken worden met andere vormen van elektrisch verwarmen of convectie. U kunt ook zuinig verwarmen door een infrarood paneel (wand en plafond) of een verplaatsbare infrarood verwarming als bijverwarming te gebruiken. In combinatie met groene stroom kan er volledig duurzaam verwarmd worden en bespaart u kosten op de energie rekening. Een veel gestelde vraag is hoe de warmwatervoorziening geregeld is bij infrarood panelen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met een elektrische boiler, doorstromer of tapwater warmtepomp.

Toepassingen van infrarood verwarming

Er zijn verschillende manieren waarop u infrarood verwarming kunt gebruiken, namelijk als hoofd- of als bijverwarming. Zo is bijvoorbeeld infrarood verwarming voor de badkamer een populaire toepassing. Door middel van bijvoorbeeld een infrarood paneel (ook met licht), infrarood spiegel of een infrarood handdoek droger in de badkamer wordt de hele ruimte op een aangename manier verwarmd. In tegenstelling tot het verwarmen via een centrale verwarming, worden met behulp van ir-verwarming de objecten in de badkamer opgewarmd. Dit voorkomt onder andere schimmelvorming en beslagen spiegels. Ook biedt Redwell verplaatsbare infrarood kachels aan en zijn er meerdere opties qua glazen infrarood panelen van hoge kwaliteit (die uitsluitend geschikt zijn voor wandmontage). Geen ruimte aan de wanden? Geen probleem! U kunt ook gebruik maken van plafond verwarming. Redwell heeft diverse plafondpanelen in het assortiment die geschikt zijn voor plafondmontage.

De infrarood stralingspanelen van Redwell kunnen bovendien in verschillende vormen worden geleverd. Zo bieden wij ook stijlvolle infrarood glaspanelen van hoge kwaliteit aan, waar eventueel een afbeelding naar keuze op geprint kan worden. Uw huis verwarmen met IR panelen leidt zo niet alleen tot energie besparen (en dus een lagere energie rekening) maar het heeft ook een extra voordeel: het ziet er een stuk mooier uit dan een reguliere CV met radiatoren.

DOB Buildings

Voordelen IR verwarming

Duurzaam milieuvriendelijk, Energie-efficiënt, Geen onderhoud, Goedkoopste alternatief CV-aardgas, Stralingswarmte, geen luchtverplaatsing, top kwaliteit met 10 jaar volledige garantie, hoogwaardig design, gecertificeerd: Peutz IEC60675, CE, TUV, toestelveiligheid, gezonde bouwbiologie, electrosmog.

Infrarood verwarming kopen?

Overtuigd van alle voordelen van IR-verwarming? Maak een afspraak in en kom ons uitgebreide productassortiment van IR-verwarming en draadloze thermostaten bekijken en ervaren wat de infrarood warmte is en wat het met u doet. Onze showroom zit aan de Weidehek 9 te Breda.

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...