Interieurontwerp – Designers home

De vorige eigenaren van hun huis hadden het pand al grondig verbouwd. Aan Bart en Ellen de schone taak de puntjes op de i te zetten. En dat is dit creatieve stel wel toevertrouwd. Kijk en geniet mee van hun prachtige interieurontwerp in dit huis.

Trends interieurBart van Bekhoven -59 jaar, interieurontwerper- en Ellen Merkx -60 jaar, interieurstylist – hadden altijd al de wens om terug te keren naar Breda. Met het in de verkoop komen van deze prachtige woning, werd die wens in 2022 zo maar werkelijkheid. Het bijzondere is: als jong meisje woonde Ellen hier vlakbij met haar ouders. Regelmatig fietste ze langs dit huis en keer op keer werd ze gegrepen door de uitstraling en sfeer van het pand.

Fantastische ligging

“Niet alleen konden we terug naar Breda en werden we eigenaar van dit fraaie, vrijstaande huis, hier bleek vanwege de ruimte, dat we wonen en werken ook nog eens perfect konden combineren. En de ligging…tegen natuurgebied Landgoed Wolfslaar, het Bredase Markdal en Mastbos. En op steenworp afstand van het bruisende Ginneken, Ulvenhout en aan de rand van het bourgondische Breda! Alles klopte hier.”

SlaapkamerStoere en zachte materialen

Het huis is gebouwd in 1956 en werd door de vorige bewoners grondig en goed verbouwd. Maar zoals dat vaker gaat bij creatievelingen: het kan altijd nog net iets mooier en beter. Bart: “Ellen en ik zijn eigenlijk verder gegaan waar de vorige bewoners waren gestopt. We hebben het ‘verartistiekt’, de sfeer en stijl meegegeven met de handtekening van ons ontwerpbureau Artistiek Interieurontwerpers. Denk daarbij aan stoere materialen als stalen kozijnen en puien, hout en natuursteen. Maar ook stoffen mogen niet ontbreken, stoffen zorgen voor een zachte touch. En kleur past bij ons en mochten in ons interieurontwerp niet ontbreken.”

Interieurontwerp: Stoere, bourgondische stijl

Hun interieurstijl omschrijven Bart en Ellen als bourgondisch, stoer en misschien ook wel een tikkeltje industrieel. “Maar een huis moet vooral gezellig en uitnodigend zijn. We houden van koken en eten met familie en vrienden, dus de keuken met grote puien richting en de tuin met een buitenkeuken zijn onze favoriete ruimtes.”

Liefde voor kunst

Omdat ze hier werken, moest het interieur ook praktisch, degelijk én duurzaam zijn. Ellen: “Wij zijn geen types die na een half jaar alles vernieuwen om het vernieuwen. Iets wat mooi en goed is, is dat na jaren nog steeds.” Dat geldt zeker voor de kunst die ze in de loop van de jaren hebben verzameld. “Van de kunst die je hier ziet nemen wij nooit afscheid. We gaan de stukken die we hebben verzameld steeds mooier vinden en meer waarderen. Elk kunstwerk is door ons in een andere periode gekocht en toch past het prachtig bij elkaar en sluit het fraai aan bij de meubels. Het is niet bij elkaar uitgezocht maar klopt als vanzelf.”

Interieur woonkamer

 

Lees alle verhalen uit deze editie van Breda Business & Lifestyle hier: Magazine 11 – oktober 2023

Ook interessant

NO SUDS NO GLORY

Veel mensen in Breda kennen hem als Marko Suds. Een lokale beroemdheid en eigenaar SUDS Haridressing Breda, een kappersbedrijf dat hij samen met zijn...

Duurzaam vooruit met elektrische fietsen

Breda ziet een groeiende trend van duurzaamheid en leefbaarheid in de stedelijke omgeving. Waar auto's vroeger het straatbeeld bepaalden, bieden elektrische fietsen nu een...

Trots op Bouw: Breda’s Samenwerkingsmodel

Hij vertelt het nonchalant, directeur Jaco Balemans van het Bredase bouwbedrijf Balemans. "Wij zijn lid van de landelijke vakgroep restauratie. Die telt 48 leden....

Scheiden is geen schande meer

“Wij doen niet alléén maar scheidingen.” Ze brengt het in de loop van het gesprek tóch even ter sprake. Thea Kremers wil graag benadrukken...