Kern Finance + BI helpt data gedreven te ondernemen

Op hun website omschrijven ze ondernemen als topsport en wie op hun kantoor in Breda komt kijkt zeker zijn of haar ogen uit aan de muur-vullende afbeelding van een traditionele jager uit Kazachstan met adelaar. Bij Kern Finance + BI houden ze wel van wat gezonde symboliek.

Want hoe vind je als ondernemer in de ‘woestijn’ aan financiële en operationele bedrijfsgegevens ‘de’ data,  die jou helpt om betere managementbeslissingen te kunnen nemen? Maak gebruik van de competenties van een specialist! Net als de traditionele jager uit Kazachstan, die in zijn levensonderhoud kan voorzien door gebruik te maken van de competenties van zijn adelaar voor de jacht. Los van de symboliek staat dit kantoor juist voor duidelijkheid en helderheid, precies zoals je dat van een full service financieel administratief management- en advieskantoor mag verwachten. Als Managing Partner weet Arjan Evers perfect onder woorden te brengen hoe het kantoor zich sinds de start in 2014 heeft ontwikkeld. “In de kern is onze dienstverlening niet veranderd. Wij ondersteunen ondernemers bij het realiseren van hun groeiambities op het gebied van Finance, Salaris + HRM en BI. Dit is onze core business. Dáár staan we voor.” 

Door de geautomatiseerde financiële processen is Kern in staat om efficiënt rapportages, maandcijfers en jaarrekeningen op te stellen. Hierdoor is ook het verzorgen van IB-, BTW- of VPB-aangiften of het verlonen van medewerkers geen enkel probleem. Omdat de basis goed is ingericht kan er ook maximaal worden ondersteund bij de digitale transformatie, rendementsverbetering, balansoptimalisatie of investeringsbeslissingen.

Breda als thuisbasis
Met Breda als thuisbasis ligt de primaire focus op ‘Groot Breda’. Hier is het kantoor gevestigd te midden van een groot deel van haar klanten. Maar met de locaties in Den Bosch en Arnhem bedient Kern een veel groter gebied. “Als kantoor hebben wij natuurlijk zélf ook een gezonde ambitie om verder door te groeien, maar nooit ten koste van onze kwaliteit. De afgelopen jaren is dit prima gelukt”, verwoordt Evers het. Zo bestaat het kernteam inmiddels uit 10 medewerkers. Daarmee kan voor zowel zzp’ers als voor grote mkb’ers álles worden gedaan. “Wij kunnen ict-technisch eenvoudig opschalen. Doordat wij onze financieel administratieve processen volledig hebben geautomatiseerd is het geen enkel probleem om cijfers op tijd op te leveren of fiscale aangiften in te dienen, voor een vast bedrag. Simpelweg standaardiseren, automatiseren en digitaliseren is ons motto.”

Hierdoor kan de ondernemer weer gewoon ondernemen en weet hij of zij 24/7 of de onderneming operationeel op koers ligt voor het realiseren van de financiële doelstellingen. 

“Want als het de ondernemer goed gaat, gaat het ons goed. Maar ook ons werk blijft uiteindelijk mensenwerk. Er gaat hier geen cijfer ongecontroleerd de deur uit. Maar we zijn ook maatschappelijk betrokken, dragen actief bij aan sponsoring van doelen die ons aan het hart gaan.” Zo worden onder andere de Specials van atletiekvereniging Sprint ondersteund.

Gezonde focus
Wanneer hij desgevraagd vanaf de zijlijn naar zijn kantoor kijkt moet Arjan concluderen dat, ondanks de groei, Kern wellicht toch wat bescheiden is geweest. “We besteden nu veel meer aandacht aan onze online aanwezigheid door actief te communiceren met ondernemers in de regio, ervaringen te delen en kennis te upgraden via onze Kern Academy. Zo geven wij bijvoorbeeld ook masterclasses boekhouding (Exact Online), salarisverwerking (Nmbrs) en Business Intelligence (Microsoft PowerBI). De financiële administratie zelf doen, samen doen of toch uitbesteden? We vinden altijd een oplossing die past.”

Ook interessant

Samen verduurzamen

Duurzaamheid. Of je er als ondernemer al lang mee aan de slag bent, of het liever voorlopig op de lange baan schuift; duurzaamheidsinitiatieven zijn...

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...