Op naar een langdurig gezonde leefstijl!

Waarin een klein dorp groot kan zijn: dat wordt duidelijk aan het centraal gelegen Willem Alexanderplein in Teteringen. Daar nam Bianca Huijbregts in 2011 een bestaande praktijk voor fysiotherapie over. Die bouwde ze sindsdien uit tot een totaalplaatje op het gebied van gezondheid, leefstijl en preventie. MyFysioYourGym is géén sportschool, maar een mooie complete fysiotherapiepraktijk, waar mensen onder begeleiding willen investeren in hun gezondheid. Op naar een langdurig gezonde leefstijl!

Fysiotherapeut Bianca Huijbregts begon in 2011, als MyFysio. Waar? Uiteraard in Teteringen, een gemeenschap die ze door en door kent. Ze nam een tamelijk traditionele praktijk over, verbouwde die direct, knutselde een logo in elkaar en ging met een klein team van start. De praktijk groeide lekker door, totdat ruimtegebrek een rol ging spelen. Dat was in 2017, toen lokale contacten werden gelegd, die uitmondden in plannen voor een gezondheidscentrum, waarin zowel huisartsen, een tandarts als MyFysio onderdak zouden vinden. Dat zou het Willem Alexanderplein van nieuw leven kunnen voorzien, maar stuitte op flinke weerstand.

Gezonde leefstijl

Begeleid sporten

Toen Corona de kop opstak spatten de plannen uit elkaar. Bianca besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en bedacht een nieuw plan, door samen met twee andere partijen de hele winkelstrip te kopen. Twee panden van die winkelstrip boden MyFysio de gelegenheid om door te groeien. Tegelijkertijd had Bianca al langere tijd de ambitie om te groeien naar een praktijk, waar meer complete zorg geboden werd, in plaats van fysiotherapie alleen.

“Wij willen mensen begeleiden in hun herstel maar ook daarná, zodat klachten voorkomen kunnen worden.” Ze merkte om zich heen dat de behoefte om meer te werken aan een langdurig gezonde leefstijl alleen maar toenam. “Patiënten kregen bij ons op de behandeltafel het advies om meer te gaan bewegen, maar misten hierbij de juiste begeleiding, Wij kwamen toen op het idee om dat sporten onder begeleiding zélf aan te bieden”, blikt ze terug. Zo werd gestart met het concept begeleid sporten en werd MyFysioYourGym de nieuwe vlag, die de lading perfect dekt.

Gezonde leefstijl

Bianca richt zich met haar inmiddels 13-koppige team op een doelgroep van pakweg 40 tot 60 jaar en daaromheen. “Die mensen kunnen hier komen sporten en aan hun vitaliteit werken.” MyFysioYourGym werkt met fitcoaches, die een sportopleiding als achtergrond hebben. “We zijn echt een team, waarin fysiotherapeuten en fitcoaches samenwerken. MyFysio kenden ze hier al. YourGym was als toevoeging niet zo moeilijk om uit te leggen.

Wij staan ervoor om mensen te begeleiden naar een langdurig gezonde leefstijl.” Nu hebben we ook leefstijlprogramma’s en Personal Training in ons aanbod: YourLifestyle en YourPersonalfit. Die programma’s zijn gericht op bewegen, voeding en coaching. Zo is een complete praktijk voor langdurige begeleiding ontstaan. “Mensen zijn, zeker na Corona, bewuster geworden van hun eigen kwetsbaarheid en willen investeren in hun gezondheid”, heeft Bianca gemerkt. Dat geldt ook voor bedrijven, die hun werknemers vitaler willen maken. Hiervoor biedt MyFysioYourGym programma’s op maat. “Bel maar!”, aldus Bianca.

Goede voornemens

Korte lijntjes

De lijntjes zijn kort bij MyFysioYourGym, waar de disciplines elkaar versterken. “Wij werken vanuit de klantreis. Die klant komt hier om te herstellen en daarna fit te worden, fit te zijn én fit te blijven. Wij bieden wat daarvoor nodig is.” In mei 2022 begonnen we met 80 leden, maar ondertussen is al een ledental van 400 (!) aangetikt. Het zal duidelijk zijn dat MyFysioYourGym dus in een behoefte voorziet. Met de abonnementen kan onbeperkt worden gesport. Er wordt onder hetzelfde dak ondertussen ook al samengewerkt met een kinderfysio, podotherapeut, massagetherapeut en orthomoleculair voedingsadviseur. Het zal duidelijk zijn: MyFysioYourGym staat niet stil, maar is continu in beweging.

MyFysioYourGym
Willem Alexanderplein 3
4847 AL Teteringen
(076) 751 03 45
yourgym@myfysioyourgym.nl
www.myfysioyourgym.nl

Lees alle verhalen uit deze editie van Breda Business & Lifestyle hier: Magazine 12 – december 2023

Ook interessant

Samen verduurzamen

Duurzaamheid. Of je er als ondernemer al lang mee aan de slag bent, of het liever voorlopig op de lange baan schuift; duurzaamheidsinitiatieven zijn...

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...