Planning is onze kracht

Turn key, ontzorgen, klantgericht en teamwork, daar staat doordachte afbouw totaalconcepten (DAT) in Breda voor. Algemeen directeur Richard Kraan wil DAT Afbouw ook lokaal tot een begrip maken.

“We zitten overal, behalve rond de kerk”, lacht Richard. Nationaal en internationaal is DAT Afbouw actief de Retail- en Horecabranche, maar ook kantoorpanden en particuliere villa’s behoren tot het klantenbestand. Al tien jaar zit Richard in de afbouwbranche, waarvan 9 jaar werkzaam bij DAT Afbouw en sinds 2 jaar als algemeen directeur. “We werken nauw en trouw samen met vaste projectbureaus en architecten. Zij schuiven DAT als vaste partij naar voren. Wij maken wat we bieden en leveren maatwerk van A tot Z. Door de directe beschikbaarheid van onze mensen en efficiënte planning hebben we hoge snelheid van werken. Onze projectleiders op de werkvloer doen zelf de aansturing; de planning is onze kracht! Iets wat theoretisch onmogelijk is om te plannen, maken wij mogelijk. Toveren kunnen we niet, maar door alleen met vaste partijen te werken, anticiperen we de aanvragen”, verklapt Richard.

Kantoorpanden worden getransformeerd tot appartementencomplexen. Alles neemt de afbouwaannemer mee. “Als de buitenwanden staan, doen wij de rest! Klanten vragen ons: Wat moet er met dit gebouw of pand gebeuren om het op te frissen binnen een bepaald budget. Zo ontstaat in samenwerking met een projectbureau of architect een plan”, legt Richard uit.

Geen woorden nodig
Het Scotch Whisky International te Sassenheim is één van de paradepaardjes van DAT Afbouw. “Hier zijn geen woorden nodig. Laat de beelden maar spreken. Wat was dit een fantastisch project om aan meegewerkt te hebben”, lacht Richard. In dit whisky museum staat dé verzameling van de whiskymarkt. De privécollectie omvat 3.000 flessen en de oudste is uit de 19e eeuw. In vitrines staan de flessen, die bijeengebracht zijn door de Italiaanse verzamelaar Valentino Zagatti, in een enorm grote zaal te stralen. DAT Afbouw heeft in samenwerking met projectbureau BOCON dit project mogen realiseren. Voor meer inspiratie zie theunseencollection.com. Een ander project dat Richard wil uitlichten is Bagels & Beans: een no-nonsense organisatie, ooit begonnen met 1 winkeltje en uitgegroeid tot een fantastische formule met hele mooie winkels. “Hiervoor doen we veel afbouwprojecten en hebben een nauwe samenwerking met de eigenaren. Dat koppel doet alles op gevoel en wil van iedere winkel een fantastisch concept maken. De persoonlijke betrokkenheid maakt Bagels & Beans uniek.”

Groeiambitie
De afgelopen drie jaar heeft DAT Afbouw een enorme groei doorgemaakt. “Op dit moment hebben we een kern van 7 medewerkers en een flexibele schil van 60 ZZP-ers. Als we dat voorlopig stabiel kunnen houden, ben ik heel tevreden. Met een flexibele schil kunnen we redelijk opschalen als het werkaanbod toeneemt. Het bedrijventerrein Minervum heeft een centrale ligging en is een goede uitvalsbasis naar alle delen van het land en buitenland. Daarbij wil ik vooral Breda niet passeren”, knipoogt Richard gedreven.

 

Ook interessant

Een dagje meekijken met Hans van den Dobbelsteen

Hoi! Ik ben Hans van den Dobbelsteen, trotse eigenaar van werving- en selectiebureau DICE Vakpersoneel. Ik geef je graag een kijkje in mijn werkdag. DE...

7 vragen aan Arathorn Gummlich

Stappen & Shoppen richt zich al bijna vijftien jaar op de promotie van horeca, retail en cultuur in Breda. Dit doen ze door middel...

Frank de Bot – Voor evenementen die beklijven

Wanneer je van je eigen naam een merknaam kunt maken, dan doe je iets goed. Daarin slaagde Frank de Bot, allesbehalve een onbekende in...

Met een positief gevoel 2024 in

'Makelaars met een horecahart'. Dat is de alleszeggende slogan waarmee Hormax Horecamakelaars zich, ook in Breda, presenteert. Horecamakelaar Ivo Mermans is daar het gezicht...