SMART BUILDING PARTNERS: WIJ ONTZORGEN DE ZORG

Een zorgondernemer richt zich bij voorkeur op het leveren van optimale zorg. Dan is alle tijd en aandacht die gestoken moet worden in het vinden van een nieuwe locatie, het realiseren en inrichten daarvan en alles wat daarbij komt kijken vooral een last. Die last neemt Smart Building Partners, het projectbureau speciaal voor de zorg, graag en goed uit handen. “Wij ontzorgen de zorg”, stelt directeur Bart Hop.

Smart Building Partners bestaat sinds 1 juli 2020 maar is geen onbekende in de wereld van het zorgvastgoed en de inrichting daarvan. Zo kan Bart Hop bogen op volop ervaring in de medische sector. Smart Building Partners huist bovendien onder één en hetzelfde dak als de vaste samenwerkingspartner DAT Afbouw waarmee ook de backoffice wordt gedeeld. “Wij maken onze naam waar”, vertelt Hop. “Dat doen we door op een slimme manier de juiste partijen bij elkaar te brengen.” Gezamenlijk nemen die partijen het volledige traject van advies, begeleiding en realisatie van een nieuw vastgoedproject uit handen. Of het nu om locatiemanagement, procesmanagement, projectmanagement, vastgoedmanagement of objectmanagement gaat: Smart Building Partners regelt het.

TANDARTSPRAKTIJKEN
Het zwaartepunt in de portefeuille ligt bij de tandartspraktijken. Daar heeft Smart Building Partners een zeer nauwe samenwerking met enkele gerenommeerde Dental Depots, de leveranciers van veel specialistische tandheelkundige apparatuur. “Er zijn in Nederland ruim 4000 tandartspraktijk”, lepelt Hop op. “Die verbouwen allemaal, ze gaan in grotere praktijken samenwerken en er komen nieuwe bij. Wij weten als geen ander hoe het werkproces van een tandarts verloopt, de gescheiden route voor behandelaar en patiënt, de richtlijnen voor de Wet Infectie Protocol, de routing voor het reinigen van vervuild instrumentarium, maar ook de juiste manier van verwarmen en ventileren.” Veel van de projecten waar men aan de slag gaat zijn bestaande locaties of herbestemmingen: “Dat zijn vaak grote oppervlakken. Dat is een kwestie van geheel strippen van het pand en dan kamer voor kamer weer inrichten.”

OOK IN DE REGIO
Behalve voor tandartspraktijken werken Hop en zijn collega ook voor dierenartsen, fysiotherapeuten, huisartsen, zorgklinieken en zorginstellingen. Op basis van het enorme netwerk en de brede kennis weet men altijd aan de wensen te voldoen. Dat werd ook in de regio al bewezen. Zo werden bij zorgorganisatie Thebe diverse nieuwe verblijfruimtes mee ingericht en werd in Roosendaal de grootschalige apotheek APPO opgeleverd. “Wij kunnen uit de voeten in zorg in de breedste zin van het woord”, weet Bart Hop. “Ongeacht of het om volledige turn-key projecten gaat of om heel specifiek maatwerk interieur. Onze focus is bouwgerelateerd maar we richten ons ook op het gebouwmanagement: van onderhoudscontracten tot zelfs huuronderhandelingen aan toe.”

Smart Building Partners weet uit ervaring dat veel zorgcentra en praktijken veelal met elkaar overeenkomen “Maar met kleur, inrichting, afwerking en verlichting kun je alles een eigen gezicht geven”, weet Hop, “Hospitality speelt hierbij echt een rol, ook in functionele ruimten. Wij zien bijvoorbeeld meer en meer accent op luxe komen in wachtruimten.

Tot voor kort sprak men altijd over patiënten, tegenwoordig zijn het klanten en worden deze ook zo benaderd. De klant is immers koning. Gelukkig zien we dit niet alleen terug bij tandartspraktijken maar zien terug in alle vormen van de zorg. Veel zorgverleners vinden het moeilijk om deze omslag te kunnen maken. Wij helpen ze daar graag bij. Wij brengen de specifieke behoeften en wensen in kaart, kijken of er gebouwen beschikbaar zijn, presenteren het kostenplaatje en kunnen dan verder om alles tot in detail vorm te geven. Zo hopen we nog veel en vaak te kunnen werken.”

Ook interessant

Samen verduurzamen

Duurzaamheid. Of je er als ondernemer al lang mee aan de slag bent, of het liever voorlopig op de lange baan schuift; duurzaamheidsinitiatieven zijn...

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...