SPOTTS! WINDT ER GEEN DOEKJES OM

Een ervaren bouwtechnisch adviesbureau, van alle markten thuis. Dat is SPOTTS!. Maar wat ze daar nou precies doen? En voor wie? We legden deze én andere vragen voor aan de man achter het bedrijf: Arno Cornelissen.

WAAR KOMT DE NAAM SPOTTS! VANDAAN?
“Ik ben als hobby vliegtuigspotter. Daar zat ik een beetje mee te vogelen toen ik een naam voor mijn bedrijf zocht. Omdat ik met bouwkundige tekeningen vaak stipjes zet, oftewel dots, kwam ik uit op spots, maar dan wél met dubbel t en een uitroepteken. Dat klinkt beter dan ‘Cornelissen Bouwtechnisch Adviesbureau’, toch?”

HOE BEN JE ER ÜBERHAUPT TOE GEKOMEN OM VOOR JEZELF TE GAAN BEGINNEN?
“Ik was mede-eigenaar van een bouwmanagementbureau in Tilburg. Toen dat stopte maakte ik een doorstart in Breda. Dat was in 2003. Vier jaar geleden zijn we verhuisd naar Galder, waar ik nu mijn bedrijf aan huis heb. Dat is een mooie uitvalsbasis. Ik heb een medewerker in dienst. Wij werken veel buiten de deur, zowel voor particuliere als bedrijfsmatige klanten.”

HOE GROOT IS JULLIE WERKGEBIED?
“Ik probeer veel ‘rond de kerk’ te werken, in de regio dus. Maar in de praktijk zou ik mijn werkgebied eerder omschrijven als ‘Utrecht en alles daaronder’. We hebben ook opdrachten gedaan in Alkmaar en Zwolle. Waar men ons nodig heeft, daar gaan we aan de slag.”

DAT KLINKT ALS EEN BEHOORLIJK DYNAMISCH BEDRIJF?
“Ja, dat is het ook. Ik weet vaak niet waar ik over drie weken mee bezig ben. Dat is aan de ene kant best spannend maar ook weer heel leuk. En we zitten eigenlijk nooit zonder werk. Dat werk is hartstikke divers.”

HOE WEET JE JE TE ONDERSCHEIDEN IN DE MARKT?
“Wij winden er nooit doekjes om. Het draait om vertrouwen, helderheid en eerlijkheid. Wij houden ons bezig met tekeningen en berekeningen, doen veel kostenmanagement en maken calculaties. Ik ben zelf kostendeskundige, durf dan ook te roepen wat iets kost.”

IN HOEVERRE ZIE JIJ EEN BOUW DIE GEREALISEERD WORDT OOK ALS ‘JOUW WERK’?
“Ik ben een schakeltje in het hele bouwproces, zo simpel is het. Wij worden ingehuurd door vastgoedontwikkelaars of aannemersbedrijven maar wat zij bouwen voelt ook wel degelijk als ‘mijn werk’.”

WAT HEEFT SPOTTS! GEMERKT VAN DE CORONAPERIODE?
“Wij hebben het alleen maar drukker gekregen. Met name aan de particuliere kant is het booming. Door al die mensen die thuis zijn moeten gaan werken was er veel vraag naar extra werkplekken, zolders en dakkapellen. Wij proberen iedereen te bedienen. Dat komt in de praktijk neer op lange dagen maken. Maar ik geniet ervan als mijn klant tevreden is, als we die echt hebben kunnen helpen. Noem het maar de passie, waarmee wij ons werk doen.”

OP JE WEBSITE IS TE LEZEN DAT JE OOK DEALER BENT VAN GEO INSTRUMENTS. WAT MOETEN WE ONS DAARBIJ VOORSTELLEN?
“Dat is software, waarmee je vanuit bouwtekeningen direct kunt meten, een ideaal hulpmiddel om sneller te kunnen calculeren. GEO is een Nederlands bedrijf. Wij focussen ons vanuit Breda vooral op de Belgische markt. Mijn collega gaat daarvoor regelmatig op pad, om acquisitie te voeren. Dit is leuk om erbij te kunnen doen, We gebruiken die software immers zelf ook.”

TOT SLOT: WAT IS HET MOOISTE PROJECT WAARAAN JE TOT DUSVERRE HEBT MOGEN MEEWERKEN?
“Dat is moeilijk kiezen. Ik heb voor een van de prinsen van Oranje mogen werken. Maar ook een distributiecentrum van 150.000 vierkante meter mogen doen. En een renovatieproject van 144 woningen in Tilburg, waar de bejaarde bewoners gewoon in bleven wonen. En wat dacht je van twee dakkapellen op een huis, zodat de gehandicapte zoon daar kon wonen? Ik heb gewoon heel mooi en gevarieerd werk!”

Ook interessant

Een dagje meekijken met Hans van den Dobbelsteen

Hoi! Ik ben Hans van den Dobbelsteen, trotse eigenaar van werving- en selectiebureau DICE Vakpersoneel. Ik geef je graag een kijkje in mijn werkdag. DE...

7 vragen aan Arathorn Gummlich

Stappen & Shoppen richt zich al bijna vijftien jaar op de promotie van horeca, retail en cultuur in Breda. Dit doen ze door middel...

Frank de Bot – Voor evenementen die beklijven

Wanneer je van je eigen naam een merknaam kunt maken, dan doe je iets goed. Daarin slaagde Frank de Bot, allesbehalve een onbekende in...

Met een positief gevoel 2024 in

'Makelaars met een horecahart'. Dat is de alleszeggende slogan waarmee Hormax Horecamakelaars zich, ook in Breda, presenteert. Horecamakelaar Ivo Mermans is daar het gezicht...