Vlemmix Schilders in actie! Onze missie: Breda een stukje mooier maken

Rob Vlemmix (55), eigenaar van Rob Vlemmix Schilders, knapt woningen, panden en gebouwen op. Zo ook de Lunet, die er de laatste jaren toch niet heel fraai meer uitzag. Rob kon het niet aanzien, pakte zijn kwast en begon beetje bij beetje het pand op te knappen. En met resultaat! De schilderingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Blind Walls Gallery. Net als Rob hebben zij de missie om de stad mooier te maken. Aan Breda in Business vertelt Rob zijn inspirerende verhaal over het opknappen van de Lunet.

Rob irriteerde zich aan de verpaupering van de lunet
“Het was zelfs zo erg dat ik dacht: dit zal binnenkort gesloopt moeten worden. Ik stond vaak stil bij het stoplicht en had een fraai uitzicht op het vervallen pand. Van de een op de andere dag kreeg ik een idee. Wat als ik op de hoek van het pand reclame voor mijn schildersbedrijf zet? Gewoon met plakletters. Die hoek ziet iedereen! Eigenlijk had ik verwacht dat het er snel afgehaald zou worden, omdat het niet zou mogen. Nou.. Dat was dus niet het geval. Het heeft er een paar jaar gehangen!”, zegt Rob trots. “Op een ging de Lunet echt hard achteruit. De muren werden beklad met graffiti en de staat van het gebouw werd steeds slechter. Ik ben begonnen met het opknappen van die ene hoek, waar mijn reclame hing. Gewoon op mijn eigen kosten. En dan maar hopen dat ze het niet weer bekladden met graffiti.”

Van iets lelijks iets moois maken
“Op een zondag was ik die muur aan het schilderen totdat Kees, de beheerder van het pand, me vroeg wat ik aan het doen was. Ik legde hem uit dat ik een deel aan het opknappen was en de graffiti aan het wegwerken was, omdat ik het niet meer aan kon zien. Hij deelde mijn mening en zei: ‘Die graffiti is écht verschrikkelijk!’ Ik deed hem een voorstel: ‘Wat nou als ik heel het pand opknap op eigen kosten en in ruil daarvoor reclame van Rob Vlemmix Schilders op het pand mag hangen.’ Dat vond hij eigenlijk wel een goed idee en hij ging het bespreken met de eigenaar van het pand. Drie dagen later kwam Kees bij me terug. Hij vertelde me dat hij overlegd had met de eigenaar en dat hij akkoord was. Het heeft me veel tijd en geld gekost, maar het project heeft me ook heel veel opgeleverd. Ik heb van iets lelijks iets moois gemaakt en dat vind ik heel bevredigend. En mijn reclame: dat staat er loeigroot op!” “Ik heb wel meer panden in Breda gezien die ik op zou willen knappen. Van elektriciteitshuisjes tot huizen en kantoorpanden. Daar beginnen m’n handen van te jeuken als ik er langsrijd. Je vraagt je waarschijnlijk af wie er nou zo stom is om een gebouw op te knappen waar je helemaal geen rooie rotcent aan verdient? Nou ik dus! En weet je wat het is? Misschien staat het gebouw van de Lunet er nog jaren! Nou dan heb ik gratis reclame, toch?”

In samenwerking met Blind Walls Gallery
“Ik kwam in contact met Dennis Elbers, initiatiefnemer van de Blind Walls Gallery. We wilden allebei het aanzicht van de Lunet opknappen en zo kwam er een samenwerking tot stand”, legt Rob uit. “Mijn taak was om te zorgen voor een fraai uitziend pand, een strakke basis en een kleurrijk geheel. Blind Walls Gallery geeft hier met zijn schilderingen een mooie, inspirerende boodschap aan.”

“Het komt allemaal goed, zo niet dan toch”
Normaliter maakt Blind Walls Gallery muurschilderingen die geïnspireerd zijn op historische gebeurtenissen uit Breda. Maar op dit moment is Covid-19 een gebeurtenis die ons allemaal bezighoudt. Vandaar dat er is gekozen voor de tekst: ‘Het komt allemaal goed, zo niet dan toch’. De zeeppompjes op de Lunet versterken de boodschap en als je goed kijkt zul je de etiketten op de pompjes ontdekken. De etiketten zijn afgebeeld als reclamefolder en dit is een verwijzing naar de geschiedenis van de Lunet. Het was namelijk een voormalig winkelcentrum en een van de eerste conceptsupermarkten van Nederland.

Ook interessant

De Avenue gaat duurzaam renoveren

Een bijzondere evenementenlocatie in het hart van Breda: De Avenue. Hier kun je terecht voor trouwfeesten, dinnershows, zakelijke evenementen en andere feesten en partijen....

Bye Bye Bolso, Hallo Lula

Na vier jaar is het bewind van de controversiële Jair Bolsonaro ten einde en staat Brazilië voor een nieuw begin onder een oude bekende.  Met...

Hét Bredase ontwerpbureau achter vele merken, bedrijven en instellingen

Merken als MondiLab, Hofhouse Den Haag, Cushman & Wakefield, Tempo-Team en ISS Facility Services voelen zich helemaal thuis bij Marty Schoutsen en haar team...

Peter en Pascale: een chalet runnen in het prachtige Oostenrijk

Wonen tussen de bergen, in een prachtig natuurgebied en met een wijds uitzicht. Dat klinkt als een ware droom. Tóch is deze droom voor...