Uw brandbeveiligingsvraagstuk onze zorg

Het doel van brandbestrijding is het blussen van een brand. Het beantwoorden van een brandbeveiligingsvraagstuk begint met het vaststellen van de fase waarin de brand moet worden gedetecteerd en op welk moment het gewenst is een blusactie in te zetten.
Er zijn verschillende typen branden te onderscheiden en ieder type brand heeft bepaalde eigenschappen die van invloed zijn op de methode van brandbestrijding. Ieder blusmiddel is geschikt om een bepaalde soort brandstof te blussen. Omdat geen brand hetzelfde is, vereist iedere soort brand ook een andere manier van aanpak. Er zijn vaste, vloeibare en gasvormige blusmiddelen. De basis van nagenoeg alle blusmiddelen is de methode van verstikking of koeling.
Naast brandstof, zuurstof en temperatuur is de kettingreactie de elementen die een brand vormgeven. Het blussend vermogen bij blusaerosol ligt niet bij verstikking of koeling maar bij het verstoren dan wel onderbreken van de kettingreactie. Om die reden is Stat-X blusaerosol geschikt voor het blussen van vele type branden zoals vaste stoffen, vloeistoffen, gas en elektrisch geïnitieerde branden. Testen hebben bewezen dat Stat-X blusaerosol zelfs in staat is een Lithium batterij brand te beheersen.

Ben Geuvers

06-22942766

geuvers@kg-groep.com

www.kg-groep.com/

Bezoekadres
Spoordijkhof 1
4944 AZ Raamsdonk

Van K&G Groep

Het grootste verhaal van Breda

Je kunt in Breda nog steeds dezelfde wandeling maken als Willem van Oranje bijna vijf eeuwen geleden. Loop over het Kasteelplein naar de Grote...