Whisky & Gin smaakt naar méér

Een totaalconcept. Zo omschrijven Pauline Mol en Mark van Kollenburg zélf hun bijzondere zaak aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Die heet Whisky & Gin en combineert onder één dak een whiskybar, slijterij, cadeauwinkel én een vergaderruimte. Dat alles komt fraai samen in een monumentaal pand uit 1884, waar het vanaf de eerste stap aangenaam vertoeven is.

Het gaat misschien wat ver om van ‘het best bewaarde geheim van Breda’ te spreken. Ze zijn immers al in december 2019 opengegaan. Feit is dat Whisky & Gin een aanwinst van formaat is voor de Bredase binnenstad. ‘Distinguished taste & experience establishment’, zo wordt hun prachtige zaak op de website omschreven. ‘Een distillatenlounge’ zo noemen ze het hart van Whisky & Gin ook wel. Laat er geen onduidelijkheid over bestaan: het draait dus om drank, sterke drank om precies te zijn. Naast de beide dranken in de bedrijfsnaam zijn dat grappa, wodka, cognac en armagnac maar ook rum, calvados, jenever en tequila. De kaart telt in totaal zo’n 400 (!) distillaten, maar biedt daarnaast ook wat meer gangbare dranken.

Tastings
Hoe exclusief de distillatenlounge wellicht ook moge klinken én hoe stemmig het uit 1919
daterende houtwerk er ook uit mag zien: Whisky & Gin is primair een bar, waar iedereen welkom is. Alle dranken zijn per glas verkrijgbaar maar er worden ook tastings aangeboden. Daarbij kan worden geproefd van drie of vier verschillende whisky’s of gins, geserveerd in kleine hoeveelheden. Pauline en Mark vertellen graag over de dranken die zij schenken en maken er zo telkens weer een beleving van. Bij Whisky & Gin doe je zo méér dan alleen maar even een drankje drinken. Het totaalconcept doet volledig recht aan het prachtige pand en nodigt uit om ontdekt te worden. De passie waarmee Whisky & Gin gerund wordt is op alle fronten voelbaar. “Kom maar proeven”, zo klinkt het uitnodigend. Whisky & Gin is op maandag en dinsdag gesloten, houdt ook thema-avonden én kent een arrangement met overnachting, samen met Hotel Golden Tulip Keyser.

 

Ook interessant

Saskia van Erven – Een reis van hoofd naar hart

Na een studie economie en het runnen van een sustainable modelabel, koos Saskia van Erven (42) ervoor om steeds meer te gaan ondernemen vanuit...

Een geel-zwart hart

Wat heb ik afgezien! Op de dag dat NAC promoveerde naar de Eredivisie. Vol goede moed en met voldoende vertrouwen begaf ik me naar...

Zeg me alsjeblieft nooit meer hoe slim ik ben….!

Heb jij ook zoveel verschillende generaties op de werkvloer rondlopen? En worstel jij ook met de vraag hoe je je mensen gemotiveerd kunt houden...

Hoe zorg je voor een prettige werkomgeving?

In tijden van arbeidskrapte is het binden en boeien van medewerkers een uitdagende taak. Carlo van Overveld, mede-eigenaar van A Brand New Day en...