Who run the world? Business women!

In een wereld waar de business arena vaak wordt gedomineerd door mannen, zijn er genoeg vrouwen die hun stempel drukken op de keiharde zakenwereld. Wij nemen er graag een aantal onder de loep. Hieronder vind je zes succesvolle business women uit Breda en omgeving.

“There is no limit to what we, as (business) women, can accomplish.”

6 X succesvolle business women in Breda en omgeving

Kristel Groenenboom

Functie: Eigenaar, spreker, acteur
Bedrijf: Container Service Groenenboom
Leeftijd: 38

Kristel GroenenboomEen jonge, vrouwelijke directeur van een succesvol internationaal bedrijf; dat past niet altijd binnen het traditionele plaatje. Toch leidt zakenvrouw Kristel Groenenboom al sinds haar drieëntwintigste een miljoenenbedrijf dat containers bouwt. Vele andere vrouwen vroegen haar hoe ze dit voor elkaar had gekregen. Daarom besloot ze een boek te schrijven met advies voor ambitieuze vrouwen die ook de top willen bereiken als ondernemer. In haar boek ‘Zo word je zakenvrouw van het jaar’ beschrijft Kristel haar ervaring als jonge ondernemer. Hiermee wil ze vrouwen aanmoedigen om in zichzelf te geloven en er alles aan te doen om succesvol te zijn. 

Ook heeft Kristel een indrukwekkende reeks ondernemersprijzen op haar naam staan. Zo werd ze in 2022 onder andere terecht bekroond met de titel ‘Zakenvrouw van het Jaar’.

Joyce van den Noort

Functie: Algemeen directeur
Bedrijf: Van den Noort B.V.
Leeftijd: 38

Joyce van den NoortJoyce van den Noort is algemeen directeur bij Van den Noort: de toonaangevende afvalspecialist in Midden- en Zuid-Nederland. Samen met haar tweelingzus Babs en neef Cees staat zij als derde generatie aan het roer van het Brabantse familiebedrijf, dat haar opa tachtig jaar geleden startte. Met passie en vastberadenheid voert zij sinds een aantal jaar vernieuwingen door in het bedrijf.

In 2014 werd haar harde werken bekroond met de ‘Aithra belofte award’ – een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende vrouwelijke ondernemers. Naast haar rol bij Van den Noort maakt Joyce sinds november 2022 ook deel uit van het bestuur van STAK – NAC Breda.

Anneke Stins

Functie: Directeur
Bedrijf: Kabonk
Leeftijd: 38


Anneke StinsAnneke Stins heeft een indrukwekkende carrière als commercieel directeur bij evenementenlocatie Breepark, waar ze zeven jaar lang verantwoordelijk was voor het bekendmaken van de locatie en het aantrekken van grote organisatoren. Deze rol bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar Anneke wist ze stuk voor stuk te overwinnen. Haar inzet werd beloond toen ze in 2018 de prestigieuze Aithra Belofte Award in ontvangst mocht nemen.

In 2019 besloot ze een nieuwe uitdaging aan te gaan door het indoor speelpark Kabonk en het nabijgelegen pannenkoekenrestaurant Pannenkoekwaus op te richten. Met haar ondernemersgeest en doorzettingsvermogen bouwde ze het indoor speelparadijs helemaal vanaf nul op, van investering tot inrichting en alles wat daarbij komt kijken. Over powervrouwen gesproken! 

Lisette Jacobs

Functie: Vice President HR international
Bedrijf: Lamb Weston
Leeftijd: onbekend

Lisette JacobsDe Bredase Lisette Jacobs heeft een opmerkelijke carrière met ervaring in diverse functies over de hele wereld. In 2018 is ze bij Lamb Weston/ Meijer in Breda begonnen als Director Human Resources en sindsdien heeft ze fantastisch werk verricht voor het bedrijf. Dankzij haar toewijding, expertise en leiderschap heeft ze nu de rol van Vice President HR/International HR bereikt.

Het verhaal van Lisette laat zien dat vrouwen in elke sector kunnen uitblinken en leidinggevende posities kunnen bekleden. Haar succes zal anderen zeker inspireren om dezelfde weg te volgen.

Kim Merema

Functie: Eigenaar
Bedrijf: Blauwprint.com
Leeftijd: 49

Kim MeremaHeldere communicatie binnen bedrijven bevorderen en meer begrip en verbinding tussen mensen creëren: dat is het doel van systemisch verbinder en psychotherapeut Kim Merema. Kim heeft met haar creatieve aanpak een unieke methode ontwikkeld genaamd Blauwprint. Hierbij maakt ze gebruik van een zandbak en miniaturen om inzicht te krijgen in jezelf, je team of je organisatie. 

Met haar bedrijf leidt Kim tevens coaches, therapeuten en trainers op om individuen en teams te begeleiden met behulp van ‘spelen’ in de zandbak. Inmiddels werken er meer dan dertig licentiehouders uit heel Nederland met de Blauwprint-methode. Gaaf!

Monique Busch

Functie: CFO
Bedrijf: Hoppenbrouwers Techniek
Leeftijd: 52

Monique BuschIn de financiële wereld zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in
leidinggevende posities. Maar ondanks dit feit heeft Monique Busch een indrukwekkend trackrecord opgebouwd als financieel expert.
Jarenlang heeft ze in verschillende financiële functies gewerkt, waarvan de laatste jaren als CFO van Coface, een vooraanstaande kredietverzekeraar. Monique heeft een sterke voorkeur voor bedrijven met ambitieuze groeiplannen of uitdagingen op het gebied van reorganisatie.

Daarom is ze vanaf 1 januari 2024 begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Hoppenbrouwers Techniek. Haar rol als CFO bij verschillende vooraanstaande organisaties, illustreert de vooruitgang naar meer diversiteit in een domein dat traditioneel door mannen wordt gedomineerd. Ook is ze member van SER-topvrouwen, een organisatie die de groep hooggekwalificeerde board-ready vrouwen in Nederland zichtbaar maakt. En daar past Monique goed tussen!

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #13. Lees het volledige magazine hier.

 

 

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...