“Wij nemen alles uit handen. Dat is onze kracht”

Al 23 jaar is Thomassen Business Gifts specialist in relatiegeschenken en promotionele artikelen. 4 jaar geleden heeft Lieke van Poppel (42) het bedrijf overgenomen. Ze is met haar creatieve bezem door het bedrijf gegaan en met haar enthousiaste team doet zij er álles aan om klanten blij te maken. De meest bijzondere gifts komen uit haar koker: van themapakketten, promotionele items en borrelpakketten tot brievenbusgeschenken, en alles op maat gemaakt.

We kunnen je terecht een relatiegeschenkenspecialist noemen. Zat het ondernemen altijd al in je bloed?
Jazeker! Mijn opa en oma waren ondernemer in Breda, dus het zit in de familie. Ze hebben altijd in de binnenstad van Breda een zaak gehad met cadeauartikelen en verlichting. In de jaren dat ik in loondienst werkte heb ik altijd vanuit mijn ondernemershart gehandeld.

En hoe ben je eigenlijk in deze branche beland?
Ik ben jaren werkzaam geweest in de uitzendbranche en ik zag daar wat de impact was van promotionele items. Ik wilde graag zelfstandig gaan ondernemen en Thomassen Gifts kwam op mijn pad. Voor mij was het meteen een match, omdat het een mooie klantenportefeuille heeft, ik mijn netwerk kon inzetten als geboren Bredase en mijn creativiteit kan benutten. Inmiddels werken we met een leuk team van vijf enthousiaste meiden.

Je mag je het hele jaar bezighouden met het uitzoeken van de leukste gifts, waar haal je je inspiratie vandaan?
We bezoeken zelf veel beurzen in binnen- en buitenland, werken met creatieve partners, maar we zijn vooral heel nieuwsgierig en altijd op zoek naar de leukste gadgets en gifts. Wij willen onze klanten elke keer weer verrassen met de leukste relatiegeschenken en promotionele items. Graag gaan we met onze klanten in gesprek om samen tot een passend concept te komen.

Welke bedrijven kunnen bij jou terecht?
Onze klantenportefeuille is heel divers. We werken met een aantal grote landelijke organisaties, maar ook met lokale ondernemers. Ook scholen, stichtingen, verenigingen, sportclubs, personeelsverenigingen vinden de weg naar ons. De vraag is uiteenlopend: van bedrijfskleding, promotionele items, kantoorartikelen en jubileumgeschenken tot aan op maat samengestelde (brievenbus) pakketten.

Merk je dat het maatwerk extra wordt gewaardeerd?
Jazeker. Hoe tof is het om een geschenk met een persoonlijke boodschap of een bedrijfslogo te ontvangen. Klanten zijn verrast over de mogelijkheden na een inspiratiebezoek aan onze showroom. Hier ontstaan de mooiste ideeën en concepten. Juist de aandacht die de werkgever aan een leuke gift besteedt, wordt erg
gewaardeerd door hun medewerkers.

Als ondernemer moet je flexibel zijn. Hoe heb jij dat gedaan in coronatijd?
We zijn direct uitgegaan van onze eigen kracht: persoonlijk contact, gedrevenheid, en vooral positiviteit. We hebben een team met creatieve meiden en iedereen heeft de schouders eronder gezet. Dat heeft geresulteerd in mooie aanvragen en nieuwe opdrachtgevers.

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou? En hoe zie je dit terug in jouw bedrijf?
We merken dat er vraag is naar duurzame producten. Met name de vraag naar duurzame waterflessen, tassen, notebooks en pennen is heel groot. We hebben een heel tof assortiment met deze items en dit wordt elk jaar uitgebreid. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk duurzame verpakkingsmaterialen.

Waar is veel behoefte aan op dit moment?
Bedrijven willen hun waardering uitspreken naar medewerkers en ze een hart onder de riem steken of bedanken voor hun inzet. Op dit moment zijn we dagelijks bezig met het produceren van brievenbusgeschenken, borrelpakketten, zomergadgets en giveaways.

Ook interessant

Ondernemen zit in de genen

Het is al vaker gesteld: ondernemers worden niet gemaakt, die worden geboren. BnP Accountancy & Advies in Bavel vormt daarvan het levende bewijs. Directeur...

Met plezier en enthousiasme deze opdracht aangenomen en afgerond

WIE? Kort geleden heeft De Houtregt Bedrijfsovernames een bedrijfsovername bij Euro-Service mogen begeleiden. Euro-Service is gespecialiseerd in het onderhoud van apparatuur in grootkeukens. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fastfood...

Getrouwd worden door een bekende BABS uit Married at First Sight?

Jeroen Smits. We kennen hem als die spraakzame, grappige en ruimhartige trouwambtenaar van Married at First Sight. Maar wist je dat Jeroen ook nog comedian is? En dat hij...

Boeiende middag met Koch Advocaten

Van een bijzonder bedrijf mag je verwachten dat het voor een event ook een bijzondere locatie kiest. Dat deed Koch Advocaten, voor het twaalfde...