3 nieuwe interieurhotspots waar je écht even binnen moet kijken

In Breda barst het van inspirerende interieurwinkels. Voor elke smaak en iedere stijl is er wel een winkel te vinden, maar gelukkig komen er ook nog steeds leuke bij. Zin om je huis weer eens een nieuwe look te geven? Neem dan een kijkje bij déze drie nieuwe interieurhotspots.

Tekst: Inge Dal

De Interieurbar: ‘Hét antwoord op al jouw interieurvragen’
Geopend op 1 september 2021

Interieurontwerpers Laura en Maaike staan aan het roer van dit verfrissende nieuwe adviesbureau in Breda. Met een grote liefde voor interieur en beiden een eigen interieurontwerpbureau, besloten de ondernemers om de handen in een te slaan en de stap te zetten om samen door te gaan. Ze wilden niet zomaar een interieurwinkel beginnen, maar een geheel nieuw concept binnen de interieurbranche starten. En dat is ze gelukt. Onder het genot van een kopje koffie kun je met ze sparren over alle interieurvragen die jou bezighouden. Van een moodboard en kleurenplan tot een realistisch beeld van hoe jouw woning eruit kan komen te zien. “Tijdens projecten en gesprekken met vrienden hebben wij gemerkt dat veel mensen behoefte hebben aan bevestiging. Een duwtje in de juiste richting, maar niet altijd een compleet interieuradvies. Daar sluiten onze pakketten heel goed op aan.”

Kijk voor verschillende adviessessies op hun site www.interieurbar.nl of Instagram @interieurbar.nl of breng ze gewoon een bezoekje (op afspraak), want je loopt sowieso weer vol inspiratie naar buiten.

Keizerstraat 108, Breda, Interieurbar.nl.

Hoe is het idee voor de Interieurbar zo ontstaan?
“Laura en ik zijn allebei interieurontwerper en we hadden in eerste instantie het idee om samen een winkel in woonaccessoires en meubels te beginnen. Laura gaf op dat moment al interieuradviezen bij mensen thuis wat ze eigenlijk het allerleukste vond om te doen. Het mooie daarvan is dat je samen een ontwerp maakt in plaats van dat je het voor iemand maakt. Zo ontstond eigenlijk het idee van De Interieurbar. Mensen van onafhankelijk advies voorzien en meedenken met mensen, zonder ze iets te verkopen of iets voor ze in te vullen. Iets wat in woonwinkels wel weer gebeurt. We hadden binnen een maand een locatie en alles is heel snel gegaan daarna.”

Was die liefde voor interieur er altijd al?
“Jazeker van jongs af aan al bij ons allebei. We zijn wel in het begin van onze carrière eerst een ander pad ingeslagen. Laura werkte bij de Rabobank en ik op de operatiekamer. Dat was een bepaalde vorm van zekerheid, maar dat was niet onze plek. We misten echt het creatief bezig zijn. Dat is ook de factor die ons verbindt en waardoor wij elkaar zo goed begrijpen. We hebben nu een bewuste keuze gemaakt voor iets wat we leuk vinden, waar onze passie ligt en waar we in willen groeien.”

Wat maakt De Interieurbar anders dan andere woonwinkels?
“Dat we mensen van onafhankelijk advies voorzien en out of the box denken. Zij kopen een advies bij ons, waardoor we op een onafhankelijke manier met ze meedenken. Je kunt met ons makkelijk sparren bij ons aan tafel. Als de klant een probleem voorlegt, kunnen wij verschillende oplossingen aandragen, waarop een klant direct kan reageren en wij weer verder kunnen denken. Ik denk dat dat het concept heel mooi maakt en klanten daardoor blij de deur weer uitgaan. Vooral omdat we het samen doen. Je loopt naar buiten met een interieuradvies dat op jouw lijf geschreven is en waar je zelf aan hebt meegedacht.”

Kun je wat meer vertellen over de woontrends voor deze winter?
“Wij zijn geen trendwatchers en proberen ook niet de trends die er zijn te stimuleren, omdat wij van mening zijn dat je beter items kunt aanschaffen die echt iets voor jou betekenen of waar je veel waarde aan hecht. In plaats van de trends najagen. Ik denk dat je er ook echt gelukkiger van wordt als je iets koopt wat echt bij je past.”

Wat gaat er het meest veranderen binnen het interieur komend jaar?
“Ik denk dat steeds meer mensen samen met een interieurontwerper hun woning in willen richten. Mensen vinden het leuk om samen te ontdekken wat hun woonwensen zijn en om betrokken te blijven bij het ontwerpproces. In plaats van dit geheel uit handen te geven.”


VillaFlor Store: mix van verschillende culturen
Geopend op 3 september 2021

‘Dol op Indonesie’
Tijdens een van de reizen van Floor Coremans en haar toenmalige partner Nathan naar Tenerife werd de naam VillaFlor geboren, genoemd naar het hoogste dorpje van Spanje. Vijftien jaar geleden begon VillaFlor als groothandel in verlichting. “We zijn allebei dol op Indonesie en zochten een manier waarop we toch iets konden opbouwen in Nederland en toch zoveel mogelijk konden reizen en genieten van indonesie.”

Handgemaakte lampen en woonaccessoires
Inmiddels hebben ze een fabriek op Bali en is de productie van unieke handgemaakte lampen, gemaakt van schelpen, rotan en bamboe, van begin tot eind in eigen beheer. “Nathan en ik zijn inmiddels uit elkaar. Hij woont weer op Indonesië en werkt vanuit daar voor me. VillaFlor is dus van mij. Ondertussen heb ik twee vriendinnen aangenomen. Kim doet de sales van de groothandel. En Rinke runt de winkel. Floor reisde onlangs nog naar Indonesië om nieuwe woonaccessoires in te kopen én te laten maken.

Alles heeft een verhaal
Ook verkoopt ze woonaccessoires uit Marrakech ingekocht. “Ik was al vaker in Marrakech geweest en vind de spullen die daar gemaakt worden echt geweldig. En zeker samen met de spullen uit Indonesië is dat een sterke combinatie voor de winkel.” Veel producten in de winkel hebben daarom een verhaal: van handgemaakte verlichting tot unieke interieuritems. “Begin dit jaar vonden we het, ondanks corona, tijd worden voor uitbreiding en een nieuwe uitdaging. We zijn op zoek gegaan naar een mooi pand in Breda en kwamen al snel terecht op de Ginnekenweg. We zijn helemaal verliefd op dit pand!”, aldus Floor.

Ginnekenweg 39, Breda, Villaflor.nl.

Bolia: Scandinavisch merk met voorkeur voor monumentale panden
Onlangs geopend in 2021

Dit Scandinavische design- en meubelmerk heeft haar zoveelste winkel geopend in Nederland sinds de uitbraak van corona. En deze keer in de binnenstad van Breda. Een merk met lef dus en daar hebben wij wel oren naar. “Ondanks Covid-19 en de veranderende consumentenpatronen doen we er alles aan om ons merk verder uit te breiden en we keken er enorm naar uit om onze volgende designwinkel in het mooie Breda te openen”, vertelt de PR-dame Camilla Kallehauge.

Bolia heeft een voorkeur voor monumentale panden en de nieuwe vestiging in Breda bevindt zich dan ook in een monumentaal voormalig woonhuis genaamd ‘De Vergulde Craen’. Voor Bolia is het belangrijk om mooie designartikelen te ontwerpen die lang meegaan. En hiermee bedoelen ze niet een aantal jaar, maar meerdere generaties. Daarom werken ze alleen met de beste natuurlijke materialen en rustige kleuren. Lichte, heldere ruimtes met een lichte vloer: van een aangeklede eetkamer, een strakke living tot een nieuw thuiswerkkantoor. Als je houdt van een Scandinavische stijl kun je in de winkel naar hartenlust rondsnuffelen.

Veemarktstraat 23, Breda, Bolia.com.

 

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...