5 X tips om je business te laten groeien

De uitdaging van elke ambitieuze ondernemer: hoe laat ik mijn bedrijf groeien? Wil je écht impact maken dan is groei van je business onvermijdelijk. Ontdek vijf tips om je business te laten groeien.

Tip 1: Durf te kiezen
Veel bedrijven komen op een punt dat harder werken niet meer effectief is. Wat je dan moet doen? Kiezen! Door te durven kiezen, kun je je bedrijf doeltreffender positioneren en uiteindelijk laten groeien. Focus je op de juiste dingen én klanten. Durf vaker ‘nee’ te zeggen tegen potentiële klanten en nieuwe ideeën die eigenlijk niet bij je passen. 

Tip 2: Werk ‘aan’ je bedrijf
Hoe ben jij je business begonnen? Waarschijnlijk als een specialist met een bepaalde passie: om anderen te helpen met jouw expertise. Als je je business wilt laten groeien, moet je écht meer tijd besteden om ‘aan’ je bedrijf te werken in plaats van ‘in’ je bedrijf. Als je elke dag met je voeten in de klei staat, ga je nooit écht impact maken met je business. 

Tip 3: Bouw aan je netwerk
Door contact te leggen en te onderhouden met andere ondernemers, vergroot je de kans op het vinden van nieuwe klanten, partnerschappen, samenwerkingsverbanden of potentiële investeerders. Investeer daarom regelmatig in je netwerk door waardevolle kennis te delen en anderen te helpen. Want je kunt natuurlijk geen geld van de bank halen als je er niet eerst iets op gestort hebt.

Tip 4: Verzamel de juiste mensen om je heen
Ja, je kunt veel, maar je kunt natuurlijk niet alles! Op het moment dat je gaat groeien moet je steeds meer zaken gaan uitbesteden. Daarom is het belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Neem bijvoorbeeld een adviseur in de arm om de groei te realiseren, en een communicatieadviseur om zichtbaar te zijn.

Tip 5: Luister naar je gevoel
Laat je door niemand vertellen dat je het niet kunt. Als jij ervan overtuigd bent dat je een goed plan hebt, is er geen enkele reden om het niet te proberen. Laat je dus niet uit het veld slaan door meningen van anderen.

Netwerken? Hier moet je zijn!

Aithra
Aithra is hét netwerk voor ondernemende en ambitieuze vrouwen. Het doel van Aithra is om vrouwen te verbinden, te inspireren en in de schijnwerpers te zetten. Dit realiseren ze door het organiseren van evenementen en door de uitreiking van de Aithra Award aan inspirerende zakenvrouwen. 

Meer info? Aithra.nl

Bites & Business
Bij Bites & Business in Breda kun je genieten van een smakelijk diner of een heerlijke lunch, terwijl je aan het netwerken bent met andere business women. Elke editie vindt plaats op een andere locatie. Dus als je op zoek bent naar een smakelijke manier om je netwerk uit te breiden, dan is dit dé plek waar je moet zijn!

Meer info? Bitesenbusiness.nl

Het Community Café
Het Community Café is dé plek voor ondernemers die volop in de groei- en opschaalfase zitten! Regelmatig worden er evenementen georganiseerd voor en door de leden van deze bruisende community. Denk aan gezellige koffieochtenden, productieve coworkingdagen, inspirerende masterminds, boeiende workshops en verrijkende masterclasses. En dat allemaal op toffe locaties in en rondom Breda.

Meer info? Hetcommunitycafe.nl

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #13. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...