De Haenen kiest voor kwaliteit

“Het is goed om eens op een andere golfbaan te gaan spelen. Daardoor ga je je eigen baan alleen maar méér waarderen.” Hij zegt het zonder enige twijfel. Manager Rieks Lambers van Golfpark De Haenen is overtuigd van de kracht van de 56 hectare grote accommodatie aan de rand van Breda. Hospitality en kunst zijn de unique selling points, maar De Haenen staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen in het golf. Kwaliteit blijft hoe dan ook centraal staan.

Het feit dat in de coronaperiode steeds meer mensen zijn gaan golfen, heeft ook De Haenen niet onberoerd gelaten. Lambers en zijn team kijken terug op een heftige periode, waarin het alsmaar stijgende aantal gasten veel van de medewerkers vroeg. “Het draait hier om kwaliteit en gastbeleving”, concludeert de manager. “Dat betekent dat soms keuzes moeten maken.” Zo is ervoor gekozen het restaurant in de wintermaanden op maandag-, dinsdag- en woensdag om 18.00 uur te sluiten. “Tijdens de feestdagen zijn we uiteraard wél open, met een mooi kerstmenu, willen we ons graag profileren als ‘de huiskamer van Teteringen’.”

Onderhoud
Lambers ziet tot zijn genoegen dat er in de wintermaanden gewoon doorgespeeld wordt. “Dat vraagt echter ook iets van het onderhoud aan de baan. We kijken daarom altijd naar optimalisatie, zowel qua bezetting als voor wat betreft kwaliteit.” Hij staat voor een goede balans tussen leden van de eigen golfclub en greenfee-spelers. “Het is prachtig als mensen hier hun speelrecht afnemen, of dat nu voor een dag, voor 10 rondjes of voor een jaar is. Voor het golfpark is er geen verschil. Het zijn allemaal gasten en wij willen die allemaal optimaal laten genieten van ons golfpark en natuurlijk de brasserie. Door de toenemende drukte van zowel spelers van de golfclub als gasten uit binnen- en buitenland komt het onderhoud soms onder druk te staan. Daar zoeken we de balans in.” 

Hij weet dat onderhoud plegen aan een golfbaan een specialisme is. Daarnaast kunnen de spelers zelf bijdragen aan het behoud van een goed onderhouden baan, door gedisciplineerd de pitchfork ter hand te nemen op de greens. Deze gewoonte moet erin slijten. Daar mogen spelers elkaar ook op aanspreken!” Lambers wil zijn gasten zien genieten, van al het moois op en om de golfbaan. Hij is trots op wat er is opgebouwd, maar durft óók vooruit te kijken. “Er komen steeds nieuwe inzichten. Golf is continu in beweging.” 

Ook interessant

Energiemanagement kun je leren

Hoe kun je ánders – lees: beter – omgaan met je energie? Het is een vraag die steeds meer ondernemers zich stellen. Het is...

Slim inkopen op afstand 

Hoewel persoonlijke bezoeken aan klantlocaties zeldzaam zijn, zijn de klanten zeer tevreden over de geboden service. Dit getuigt van de effectiviteit van het concept...

Breda blinkt uit met dubbele truckwash

“Voor het einde van dit jaar gaan we los!” Roy Heessels van Basiq Cleaning en Basiq Truckcleaning kijkt reikhalzend uit naar de opening van...

Stress en vermoeidheid verleden tijd met de unieke Biocheck Methode bij Doornbos Health

Als partner van BioCheck speelt Doornbos Fysio Groep een cruciale rol in het ondersteunen van patiënten in de regio Breda die kampen met stress,...