De Haenen gunt elke gast een topbeleving

Hij verwoordt het treffend, manager Rieks Lambers van het 15 jaar jonge golfpark De Haenen: “Wanneer onze gasten genieten, gaat ons team óók zweven.” Die uitspraak tekent de betrokkenheid en de intensiteit, waarmee Lambers en zijn medewerkers zowel hun leden, gastspelers als horecabezoekers ontvangen. De Haenen gunt elke gast een topbeleving. Om dat te blijven realiseren, is de organisatie continu in beweging.

Zoals het een modern golfpark betaamt, is de neus bij De Haenen altijd naar de toekomst gericht. Stilstand is immers achteruitgang en daarom staat het fraaie golfpark in Teteringen eigenlijk nooit stil. “Wij willen bij de 10 procent beste golfbanen van Nederland horen en daar horen we nu ook bij, volgens onze reviews”, weet Lambers. Dat stemt hem zeker tevreden, maar hij beseft tegelijkertijd dat tevredenheid niet tot verslapping mag gaan leiden. “Daarom blijven we onszelf steeds weer de spiegel van onze eigen bedrijfsvoering voorhouden. We moeten scherp blijven op wat we willen ontwikkelen. We willen blijven verrassen. Dat wordt ook van je verwacht, wanneer je in de gastvrijheidsindustrie werkt.”

‘Iets extra’s doen’
De Haenen besteedt ook intern veel aandacht aan tevredenheid. “Ik wil graag weten wat mijn team nodig heeft”, stelt de manager. Zo krijgen medewerkers van het golfpark allerlei online trainingen aangeboden via GoodHabitz. Lambers steekt de collectieve ambities niet onder stoelen of banken: “Wij willen een mooie baan zijn, waar je écht even een dagje uit weg bent. Gewoon in Teteringen, bij Breda. Wij bieden hier een hele mooie, uitdagende mix. We willen iets extra’s doen, zónder dat daarom gevraagd wordt, allesbehalve mainstream zijn.” Dat blijkt bijvoorbeeld uit de menukaart. Daarop staat, naast een tosti en saté, óók een tournedos tegen een mooie prijs. “Daar hebben we uiteraard een prachtige wijn bij”, wordt voor de liefhebbers nog even toegevoegd.

Extra horecaruimte
Een datum die al geruime tijd met rood omcirkeld op de kalender staat, is zaterdag 23 september. Dan staat De Haenen stil bij het 15-jarig bestaan. In de aanloop daar naartoe wordt de ruimte die voor het stallen van buggy’s gebruikt werd deze zomer omgebouwd tot een extra horecaruimte. “Daarmee creëren we extra flexibiliteit tijdens drukke dagen, maar ook een stukje extra exclusiviteit voor grotere groepen. Die ruimte kunnen we multifunctioneel gaan gebruiken. Er komt ook een extra bar in”, zo licht Lambers de uitbreiding toe. Daarmee komt De Haenen weer wat ruimer in het jasje te zitten. “We groeien nog steeds qua aantal leden, ook zakelijk. Onze businessclub heeft 90 actieve leden. Dan doe je het gewoon goed.”

Met de op het park uitgestalde kunstcollectie van directeur/eigenaar Hans de Wilde beschikt De Haenen over nóg meer onderscheidend vermogen. Er blijken zelfs nieuwe kunstwerken op komst te zijn. Lambers ziet het allemaal met genoegen en trots gebeuren. “Het voelt alsof het hier allemaal organisch gaat en groeit, maar daar wordt zovéél over nagedacht.”

Golfpark De Haenen
Laan der Continenten 70
4847 DG Teteringen
(076) 578 39 50
info@dehaenen.nl
www.dehaenen.nl

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...