Drie bedrijven die elkaar versterken

‘Een aannemer die liever geen ‘nee’ zegt. Dat stond boven het verhaal over DEESZ uit Oudenbosch, in een vorige editie van dit magazine. Sindsdien is er het nodige veranderd in het bedrijf van Dawid en Emilie Smolinski. Meest in het oog springend is de overname van De Keukenhaven, waardoor DEESZ een totaalpakket kan bieden. Met Jurgen Neggers werd een nieuwe partner gevonden en dan is er óók nog de duurzame activiteit Shift. 

Dawid Smolinksi had al langer een oogje op De Keukenhaven, gevestigd in een drietal voormalige woonhuizen aan de Prof. van Ginnekenstraat, middenin Oudenbosch. “Wij werkten daar al mee samen, hadden onze kantoorruimte in de showroom daar”, vat hij samen. Dat leidde in de 2,5 jaar dat DEESZ nu bestaat uiteindelijk zelfs tot de overname van het 25 jaar oude bedrijf. Dawid wist dat eigenaar Ger Rijsdijk, die De Keukenhaven samen met zijn 7 jaar geleden overleden compagnon Gert-Jan Bos opstartte, met pensioen wilde. “Onze samenwerking klikte direct. Uiteindelijk hebben wij besloten om De Keukenhaven volledig over te nemen, mét inventaris en personeel.”

Totaalpakket

Totaalpakket

Jurgen Neggers stapte in juni vorig jaar in bij DEESZ, met het oog op de toekomstige stappen. Hij zit qua visie helemaal op de lijn met Dawid en ziet de meerwaarde van de samenwerking. “Wij kunnen nu heel mooi combineren, snel schakelen met korte lijntjes. Dat is eigenlijk best uniek.” Dat ziet ook Dawid: “We versterken elkaar, hebben nu immers alles onder één dak: van aannemer tot keukenontwerper én alle materialen. Dat is een heel mooi totaalpakket. Zo zijn we een one stop shop geworden.” Het deskundige team beschikt in het centrum van Oudenbosch over een ideale uitvalsbasis én is via De Keukenhaven gemakkelijk te vinden voor een breed publiek aan klanten.

Shift

Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een derde bedrijfsconcept actief. Dat heet Shift, een samenstelling die staat voor sustainable houses in for tomorrow, in goed Nederlands te vertalen als ‘duurzame huizen voor de toekomst’. Daar lopen inmiddels de eerste projecten. Het betreft hier prefab woningen, waarbij sanitair en keuken vanuit De Keukenhaven komen en DEESZ de montage voor de rekening neemt. “Daarbij leveren we maatwerk, op basis van de keuzes die de klant maakt”, licht Jurgen toe. De drie bedrijfsentiteiten staan gezamenlijk garant voor een ongekend brede service. Die wordt bovendien alleen maar breder, met het toevoegen van de verkoop van kozijnen bijvoorbeeld. “Shift heeft de potentie om groot te worden”, weet Dawid. “Daarmee kunnen we hartstikke duurzaam bouwen.”

Nieuwe badkamer Breda

Betaalbaar 

Met Shift laten de ondernemers zich van hun maatschappelijke kant zien. Dawid: “We kunnen zo helpen om wonen betaalbaar te houden. Prefab is hartstikke duurzaam en is bovendien in allerlei vormen mogelijk: van een eengezinswoning tot een tussenwoning tot een villa.” Shift levert een totaalplaatje, waarbij alle drie de bedrijven op hun eigen wijze betrokken zijn. Dawid beseft dat hij hiermee zijn hoofd nadrukkelijk boven het maaiveld uitsteekt. De drie-eenheid van DEESZ, De Keukenhaven en Shift kan zo opvallen in een groter gebied. Die ambitie heeft het team ook. Verduurzaming heeft de toekomst. Die is bij DEESZ in goede handen.

DEESZ B.V.
Prof. van Ginnekenstraat 27
4731 JX Oudenbosch
(0165) 33 05 57
info@deesz.com
www.deesz.com

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #13. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Iedereen wil goed slapen

Het 40-jarig bestaan is wanneer u dit verhaal leest nét achter de rug. Dat werd officieel gevierd op 31 augustus. Dat was de datum...

Samenwerken gaat heel natuurlijk

Ervaren, doortastend en betrokken. Dat zijn de kernwaarden van Koch Advocaten, dat dit jaar 40 jaar bestaat. In een serie van vier verhalen laat...

Breda’s Bourgondische Meesters: Top 5 Culinaire Kunstenaars

De woorden 'Breda' en 'Bourgondisch' worden vaak in één adem genoemd. Het is dan ook niet verrassend dat deze stad een thuisbasis is voor...

Restaurant Wolfslaar: Michelinster en Topgastronomie sinds 2005

Wanneer je als restaurant al sinds 2005 een Michelinster mag voeren, zegt dat veel over de constante en hoge kwaliteit die je in huis...