Allinco doet het op eigen kracht

HET GAAT GOED MET ALLINCO. DE VEELZIJDIGE BREDASE ICT-DIENSTVERLENER HEEFT HET RAZEND DRUK. DAT IS PRETTIG, WANT STILSTAND IS IMMERS ACHTERUITGANG. EN DAT IS NIET WAT COMPAGNONS NIELS VERWEIJ EN ROBIN WENSING EN HUN TEAM VOOR OGEN HEBBEN. DE COLLECTIEVE MISSIE IS DUIDELIJK: “ELKAAR BETER MAKEN.”

Onder het motto ‘Welkom in ons netwerk’ groeit Allinco gestaag verder. Daarbij staat de kwaliteit in de gehele organisatie centraal. Allinco profileert zich graag als automatiseerder met een grote voorliefde voor infrastructuur. Een breed palet aan ICT dienstverlening wordt gekoppeld aan oplossingen op maat. Daarbij wordt de lat telkens weer wat hoger gelegd. “Wij willen het beter doen, beter dan de rest”, steekt Niels Verweij de ambities binnen de organisatie niet onder stoelen of banken. Alleen op die manier kan Allinco van meerwaarde zijn en blijven in de branches Educatie & Overheid, Hospitality, Industrie & Logistiek én MKB. Vanuit die branches wordt om onderscheidend vermogen gevraagd en dat laat het team in Breda telkens weer zien. Zo is Allinco in een vergevorderd stadium bij het verwerven van de ISO-certificeringen 27001 (de norm op het gebied van informatiebeveiliging) en 9001 (de norm voor kwaliteitsmanagement).

 

ZICHTBAAR

Verweij benadrukt dat de ambities er duidelijk op gericht zijn om de interne organisatie naar een hoger plan te tillen. Daarbij draait het om schaalbaarheid en beheersbaarheid. “Als het gaat om security, om optimalisatie van processen, dan moet je zelf ook het goede voorbeeld geven. Dat past in onze missie.” Ook als lid van diverse businessclubs én als sponsor van Hockeyclub Prinsenbeek blijft het bedrijf zichtbaar in Breda en omgeving. Verweij daarover: “Wij zijn en blijven een Bredase club, met twee eigenaren. We doen het op eigen kracht. Er komen vanuit ons netwerk nog steeds nieuwe klanten met ons in aanraking, via onze ambassadeurs. Het moet je ook gegund worden. Tevreden klanten zijn dan de beste reclame die je je kunt wensen.”

BOEIEN EN BINDEN

‘Welkom in ons netwerk’ is ook de kreet die Allinco hanteert naar nieuwe medewerkers. “Die zijn welkom” verwijst Verweij naar het overzicht van de vacatures op de website. “Wij gaan graag met nieuwe talenten in gesprek, praten daarmee over hoe ze naar hun toekomst kijken. Ook dát kan bij ons maatwerk zijn. Het gaat daarbij om boeien en binden, zowel van nieuwe als van al bij ons actieve talenten.” Om te blijven boeien en binden heeft Allinco recent het pand aan de Goeseelstraat danig onder handen genomen en helemaal van deze tijd gemaakt. Daar wordt ook ingezet op vitaliteit, onder meer door het aanbieden van gezonde lunches, maar ook door het bieden van gelegenheid om te sporten onder werktijd.

DUURZAAMHEID

Het spreekt voor zich dat duurzaamheid bij Allinco hoog in het vaandel staat. Die manifesteert zich breed. Zo wordt er zoveel mogelijk remote gewerkt, wanneer er gereden wordt gebeurt dat elektrisch en Allinco werkt bovendien met topmerken, die lang meegaan.
“We kiezen voor hele duurzame partners” benadrukt Verweij. “En die partners kiezen op hun beurt voor Allinco, waar ze altijd welkom zijn in ons netwerk.”

Lees hier meer inspirerende bedrijfsupdates uit het Breda Business & Lifestyle magazine.

Ook interessant

Duurzaam vooruit met elektrische fietsen

Breda ziet een groeiende trend van duurzaamheid en leefbaarheid in de stedelijke omgeving. Waar auto's vroeger het straatbeeld bepaalden, bieden elektrische fietsen nu een...

Trots op Bouw: Breda’s Samenwerkingsmodel

Hij vertelt het nonchalant, directeur Jaco Balemans van het Bredase bouwbedrijf Balemans. "Wij zijn lid van de landelijke vakgroep restauratie. Die telt 48 leden....

Scheiden is geen schande meer

“Wij doen niet alléén maar scheidingen.” Ze brengt het in de loop van het gesprek tóch even ter sprake. Thea Kremers wil graag benadrukken...

Column Helen Brusselers

Een vraag aan alle ondernemers onder ons: Ben jij ook zo hard bezig om een merk neer te zetten in de markt? Neem je ook...