De Haenen kiest voor kwaliteit

“Het is goed om eens op een andere golfbaan te gaan spelen. Daardoor ga je je eigen baan alleen maar méér waarderen.” Hij zegt het zonder enige twijfel. Manager Rieks Lambers van Golfpark De Haenen is overtuigd van de kracht van de 56 hectare grote accommodatie aan de rand van Breda. Hospitality en kunst zijn de unique selling points, maar De Haenen staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen in het golf. Kwaliteit blijft hoe dan ook centraal staan.

Het feit dat in de coronaperiode steeds meer mensen zijn gaan golfen, heeft ook De Haenen niet onberoerd gelaten. Lambers en zijn team kijken terug op een heftige periode, waarin het alsmaar stijgende aantal gasten veel van de medewerkers vroeg. “Het draait hier om kwaliteit en gastbeleving”, concludeert de manager. “Dat betekent dat soms keuzes moeten maken.” Zo is ervoor gekozen het restaurant in de wintermaanden op maandag-, dinsdag- en woensdag om 18.00 uur te sluiten. “Tijdens de feestdagen zijn we uiteraard wél open, met een mooi kerstmenu, willen we ons graag profileren als ‘de huiskamer van Teteringen’.”

Onderhoud
Lambers ziet tot zijn genoegen dat er in de wintermaanden gewoon doorgespeeld wordt. “Dat vraagt echter ook iets van het onderhoud aan de baan. We kijken daarom altijd naar optimalisatie, zowel qua bezetting als voor wat betreft kwaliteit.” Hij staat voor een goede balans tussen leden van de eigen golfclub en greenfee-spelers. “Het is prachtig als mensen hier hun speelrecht afnemen, of dat nu voor een dag, voor 10 rondjes of voor een jaar is. Voor het golfpark is er geen verschil. Het zijn allemaal gasten en wij willen die allemaal optimaal laten genieten van ons golfpark en natuurlijk de brasserie. Door de toenemende drukte van zowel spelers van de golfclub als gasten uit binnen- en buitenland komt het onderhoud soms onder druk te staan. Daar zoeken we de balans in.” 

Hij weet dat onderhoud plegen aan een golfbaan een specialisme is. Daarnaast kunnen de spelers zelf bijdragen aan het behoud van een goed onderhouden baan, door gedisciplineerd de pitchfork ter hand te nemen op de greens. Deze gewoonte moet erin slijten. Daar mogen spelers elkaar ook op aanspreken!” Lambers wil zijn gasten zien genieten, van al het moois op en om de golfbaan. Hij is trots op wat er is opgebouwd, maar durft óók vooruit te kijken. “Er komen steeds nieuwe inzichten. Golf is continu in beweging.” 

Ook interessant

De Avenue gaat duurzaam renoveren

Een bijzondere evenementenlocatie in het hart van Breda: De Avenue. Hier kun je terecht voor trouwfeesten, dinnershows, zakelijke evenementen en andere feesten en partijen....

Bye Bye Bolso, Hallo Lula

Na vier jaar is het bewind van de controversiële Jair Bolsonaro ten einde en staat Brazilië voor een nieuw begin onder een oude bekende.  Met...

Hét Bredase ontwerpbureau achter vele merken, bedrijven en instellingen

Merken als MondiLab, Hofhouse Den Haag, Cushman & Wakefield, Tempo-Team en ISS Facility Services voelen zich helemaal thuis bij Marty Schoutsen en haar team...

Peter en Pascale: een chalet runnen in het prachtige Oostenrijk

Wonen tussen de bergen, in een prachtig natuurgebied en met een wijds uitzicht. Dat klinkt als een ware droom. Tóch is deze droom voor...