Een heerlijk stukje Texas in Terheijden

Om Terheijden nu als het Wilde Westen te betitelen gaat misschien een beetje ver. Feit is echter wél dat daar, onder de rook van Breda, een wereld voor je opengaat. Texas Bar & Grill manifesteert zich als zoveel méér dan een restaurant. “Het is een beleving”, weet manager Dave Richards. Een Amerikaanse beleving, om precies te zijn. Een beleving bovendien, die voor veel mensen al naar méér smaakt. Welkom in Texas!

Het is even wennen, wanneer je bij binnenkomst in een restaurant begroet wordt met Howdy! Maar, eerlijk is eerlijk: bij Texas Bar & Grill kan dat. Dave Richards draait de in 2021 geopende zaak sinds vorige zomer. Hij beschikt over 30 jaar horecaervaring en zag zeker de uitdaging in het verder op de kaart zetten van riante complex aan de Bredaseweg. “Hier zit zovéél potentie in”, beseft hij. Daarbij krijgt hij bijval van event manager Susan van Dijk. Zij richt zich op gevarieerde feesten en events in country & westernstijl, van bedrijfsfeesten tot bruiloften en alles wat daartussen zit. “Wij hebben de ruimte hier”, stelt ze met een knipoog. Voor de events maakt Texas gebruik van het voormalige terras aan het water, achter de zaak, maar ook van het voorste deel van de eetgelegenheid.

Grill Breda

Sterke, en pure smaken

“Het concept stáát”, weet Dave, wanneer hij zijn blik laat dwalen over de bijna 200 zitplaatsen in het helemaal in stijl aangeklede restaurant. “Er is over nagedacht. Wij staan voor sterke en pure smaken, eerlijk en met een moderne twist. Daarmee willen we hier een totaalbeleving bieden.” De Oklahoma Smoker, een blikvanger bij binnenkomst, helpt om alle vlees- en visgerechten te grillen en te roken, op verschillende temperaturen bovendien. De geur van dat proces alleen al zorgt ervoor dat gasten watertandend hun tafel opzoeken. “Een man met een missie”, zo omschrijft Dave zichzelf. “De basis van het restaurant is aangepast, ook voor de langere termijn. We staat voor kwaliteit. Vrijwel alles komt uit eigen keuken. We nemen de gast mee naar de Texaanse roots. Daarbij zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.”

Texas

Vleesliefhebbers

Texas staat bekend om ruime porties. “Ja, we zijn een restaurant voor vleesliefhebbers”, zo weet Susan, om daar snel aan toe te voegen: “Maar een alternatief heb je altijd.” Een blik op de XL menukaart leert dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. “Wij zoeken ons onderscheid daarin, niét in de hoeveelheid vlees”, benadrukt Dave. “Wanneer een portie eens te groot mocht zijn, dan kan een doggy bag altijd.” Daardoor kan ook thuis nog worden genoten van specialiteiten als de Texas Holy Trinity of de Tomahawk Steak, hoofdgerechten om te delen. Burgers, steaks en ribs: de keus is ongekend ruim bij Texas Bar & Grill. Daar heeft men niets te  verbergen en dat kan ook niet, in de ruime open keuken. Alles komt op tafel in een uiterst sfeervolle setting, compleet met medewerkers met cowboyhoeden.

Ambassadeurs van Texas

Texas Bar & Grill trekt een steeds hoger percentage terugkomende gasten. “Dat is onze beste reclame”, stelt Dave. Hij is trots op het  team van medewerkers, dat breed wordt geroemd. “We krijgen hier ook gewoon gasten uit het hele land. Dat blijft bijzonder.” Met regelmatig live muziek, in de zomer ook gelegenheid om te lunchen én een keur aan events biedt Texas Bar & Grill spektakel genoeg. “Het western sausje is ons onderscheid. Dat trekken we vér door, tot en met Texaanse whisky’s aan toe. Dave: “We krijgen hier ook écht wel Texanen binnen, net zoals Nederlanders in Spanje naar Kees Kroket gaan. Dan horen we steevast: ‘This reminds me of home’.” Een veel groter compliment kun je hem en zijn team niet maken. “Gasten kiezen hier bewust voor, komen speciaal hiervoor naar ons toe”, beseft ook Susan. “Hier worden gasten ambassadeurs”, vult Dave aan. “Ik ben er trots op dat alles hier écht tot bloei is gekomen.”

Zoals het ware horecaondernemers betaamt beseffen Dave en Susan dat ze continu in beweging moeten blijven. “Stilstand is nooit goed. We zoeken nu bijvoorbeeld naar lokale samenwerking. Zo wordt ons ijs gemaakt door zuivelboerderij Marja’s Zuivelijs, hier uit Terheijden. Daar zou ik dolgraag een eigen Texas Icecream mee willen maken”, kijkt Dave al vooruit. Het zal duidelijk zijn: van Texas Bar & Grill hebben we het laatste nog lang niet gehoord!

Texas Bar & Grill
Bredaseweg 20
4844 CL Terheijden
(076) 206 72 22
info@texasbarandgrill.nl
www.texasbarandgrill.nl

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #14. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Saskia van Erven – Een reis van hoofd naar hart

Na een studie economie en het runnen van een sustainable modelabel, koos Saskia van Erven (42) ervoor om steeds meer te gaan ondernemen vanuit...

Een geel-zwart hart

Wat heb ik afgezien! Op de dag dat NAC promoveerde naar de Eredivisie. Vol goede moed en met voldoende vertrouwen begaf ik me naar...

Zeg me alsjeblieft nooit meer hoe slim ik ben….!

Heb jij ook zoveel verschillende generaties op de werkvloer rondlopen? En worstel jij ook met de vraag hoe je je mensen gemotiveerd kunt houden...

Hoe zorg je voor een prettige werkomgeving?

In tijden van arbeidskrapte is het binden en boeien van medewerkers een uitdagende taak. Carlo van Overveld, mede-eigenaar van A Brand New Day en...