Gezond verstand leidt tot prachtige resultaten

Ze groeide op tussen de wielrenners, trouwde met haar voetballende jeugdliefde, omschrijft zichzelf als een ‘atypische voetbalvrouw’ en maakt nu naam als zakenvrouw. Helen Brusselers bruist op haar 53ste van de ambitie. Tien jaar geleden startte ze Savvy Training, waarin ze succesvol bedrijfstrainingen en teambuilding combineert. Helen reist van Kaapstad, Parijs, Frankfurt naar Amsterdam, maar wil met Savvy nu juist ook wat dichter bij huis in Breda haar toegevoegde waarde laten zien. ”Stilzitten kan ze niet.”

Hoe Bredaas ze zich ook mag voelen: de wieg van Helen Brusselers stond écht in Eindhoven. Ze groeide daar op in een wielergezin, als dochter van Jan Gisbers, in de tweede helft van de jaren 80 ploegleider van de succesvolle PDM wielerploeg. Toprenners als Sean Kelly, Steven Rooks, Greg Lemond en Pedro Delgado waren kind aan huis in huize Gisbers. Helen en haar zus gingen zelfs met de ploeg mee naar de Tour de France, waar ze de marketing en PR voor hun rekening namen. Voor Helen stond al vroeg vast dat ze ondernemer wilde worden. Met name de sportbusiness sprak haar wel aan. Ze ging naar Breda voor een opleiding aan de NHTV en knoopte daar de studie Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit in Tilburg aan vast. Op haar 24ste had ze haar eerste eigen bedrijf: een horeca-adviesbureau in Amsterdam. “Dat was een harde wereld, waar ik veel heb geleerd” blikt ze terug.

Helen Brusselers

AVONTUURLIJKE AARD

Helen was in die tijd al samen met de eveneens uit Eindhoven afkomstige Geert Brusselers. Ze volgde hem van PSV naar Fortuna Sittard, FC Den Bosch en NAC. In de zes jaar bij NAC werd de band met Breda sterk: “We hebben hier zovéél vrienden gemaakt” Het voetbal bracht haar echtgenoot vervolgens naar … Dubai. Dat prikkelde de avontuurlijke aard. “Ik verkocht mijn aandelen en verhuisde naar Dubai, hoogzwanger van de eerste.” Daar bleek al snel dat Helen eigenlijk de gevangenis in zou moeten, vanwege haar zwangerschap en ongetrouwde status. “We moésten trouwen, sterker nog: dat moest vóór de bevalling gebeurd zijn”, weet ze nog. Door de ambassadeur in te schakelen, snel vrienden te maken met Nederlanders ter plekke én door het over laten komen van de familie werd het zo toch nog een ‘droombruiloft’ op het strand.

Vanuit Dubai streek het gezin in wording neer in Antwerpen, Kaapstad en daarna in Calgary. Op al die plekken werkte Helen op vrijwillige basis voor de Nederlandse Vereniging. Eenmaal terug in Nederland, twee zoons en een dochter én heel veel ervaringen rijker, besloot ze: “Nu is het mijn tijd!” De keuze voor een plek om te gaan wonen was snel gemaakt. Dat kon alleen maar Breda worden. “Het leven is hier mooi en Bourgondisch. Het bruist. Daar houden wij van.” Ze pakte haar zakelijke carrière weer op, werd benaderd om in Laren voor een trainingsbureau te komen werken, verzorgde daar managementtrainingen en groeide van freelancer tot franchisenemer. Na een paar jaar groeide het idee dat dat ánders – lees: béter – kon. Samen met twee directe collega’s besloot ze voor zichzelf te starten. Dat betekende de start van Savvy, dat in januari 2024 tien jaar bestaat. Helen runt Savvy Breda met powervrouwen Nicole Ostendorf, Judith Poppeliers en Marije Tolsma als vaste trainers Haar collega’s Judith Jacobs en Bernadette Deitmers zijn de gezichten van Savvy Eindhoven en Savvy Haarlem. Ze noemen zich ‘Outsmarters’: “Omdat je soms slimmer moet leren zijn dan je eigen brein.”

Teambuilding

SLIMMER WERKEN

De term ‘savvy’ komt uit het Engels en staat, letterlijk vertaald, voor ‘gezond verstand’. “Snap je het, heb je het door” verduidelijkt Helen de gekozen naam. Daarmee spelen de dames in op het verlangen om talent te ontwikkelen. Ze maakten snel naam met hun training Slimmer Werken. Daarin wordt stilgestaan bij het verlagen van werkdruk door efficiënter werken, waardoor burnouts kunnen worden voorkomen. “Dat is voor heel veel bedrijven dé training om te volgen” heeft ze wel gemerkt. “Toen wij daarmee begonnen was dat écht een gat in de markt, vanwege onze uitzonderlijke aanpak. ” Het Savvy-team helpt mensen namelijk ook op de werkplek. De filosofie wordt ’s ochtends neergezet in een training, die dan ‘s middags on the job een vervolg krijgt. Dat zijn intensieve trainingen. Helen: “Je bent ’s avonds helemaal leeg, maar het geeft zovéél voldoening wanneer echt iedereen blij is.” Het feit dat Savvy niet alleen aan tips & tricks doet, maar aanstuurt op blijvende gedragsverandering, sloeg én slaat aan.

teambuilding

TEAMBUILDING

De laatste jaren heeft Savvy zich meer en meer gespecialiseerd in Insights Teambuilding sessies, waarbij van alle teamleden een professioneel kleurenprofiel wordt gemaakt. “Het geeft helderheid in de verschillende voorkeuren die de teamleden hebben op het gebied van communiceren en samenwerken. Het maakt dingen op een respectvolle manier bespreekbaar en het geeft dus rust in een team. Wij zien daardoor de effectiviteit bijna direct stijgen” licht Helen toe. “Dit is op dit moment dan ook onze meest populaire training: niet alleen heel leuk om te volgen maar ook leerzaam en extreem effectief.”

bedrijfstraining

NAAM GEVESTIGD

Met de geboekte successen heeft Savvy haar naam gevestigd, als relatief klein bureau met grote klanten. “Klanten worden onze ambassadeurs omdat ze weten bij ons alle aandacht te krijgen, omdat wij maatwerk willen leveren. Wij zijn hun businesspartners en hebben te maken met een continue werkstroom, waarbij we voor prachtige bedrijven actief mogen zijn. Ons klantenbestand varieert van bijvoorbeeld KPMG en de grote advocatenkantoren op de Zuidas tot kleinere gemeenten en familiebedrijven door heel Nederland”, deelt Helen. Ze geniet ook na bijna tien jaar nog met volle teugen van haar werk: “Hoe groter de uitdaging, hoe leuker we de opdracht vinden.”

Helen is gepast trots dat Savvy Training sinds kort klanten volledig weet te ontzorgen, onder meer door het aanbieden van een complete Academy voor alle soft skill trainingen. “Wij hebben inmiddels enkele klanten, waarvoor we het volledige trainingspakket verzorgen. Die klanten hebben door onze Academy alléén met ons te maken.” Hoewel de inhoud van de trainingen natuurlijk moet kloppen, gaat het vooral om de kwaliteit van de trainers. De trainers van Savvy kenmerken zich door een specifiek DNA van enthousiasme, charisma, professionaliteit en kennis. Dat leidt tot tevreden klanten en daar gaat het om: “Een klant die tevreden is komt zélf terug én zorgt er bovendien voor dat anderen ook bij je terecht komen.”

Savvy Training
Nieuw Wolfslaarlaan 1
4854 EA Breda
(06) 51 28 75 66
helen@savvytraining.nl
www.savvytraining.nl

Lees alle verhalen uit deze editie van Breda Business & Lifestyle hier: Magazine 12 – december 2023

Ook interessant

Goed voorbereid de Web3-beleggingszomer in

Sinds onze laatste update zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest in onze sector. Met de zomer in aantocht verbeteren zowel het weer als het...

Stichting Voor Sara – Samen strijden tegen zeldzame spierziekten

Sara Verbrugge (9) is een vrolijk, pienter meisje dat in 2015 werd geboren met de ongeneeslijke spierziekte Lama2-MD. Kinderen met deze zeldzame aandoening worden...

LPC: logistiek van alle markten thuis

‘De wereld bedienen vanuit Breda’. Zo luidde de kop boven een vorig verhaal over LPC. Daarin werd Liburnia Projects & Chartering, onderdeel van een...

Hoe maak je jouw verhaal nieuwswaardig?

Wil je dat jouw nieuwsbericht gepubliceerd wordt? Zorg dan dat het nieuwswaardig is. Maar hoe maak je jouw informatie nieuwswaardig? Niet alle gebeurtenissen zijn...