Historie en innovatie gaan hand in hand

Een rijke historie is prachtig. In de altijd dynamische installatiebranche is het minstens even belangrijk om middenin de nieuwe ontwikkelingen en technieken te staan. Installatiebedrijf Van den Goorbergh in Breda combineert beide zaken. De basis van het familiebedrijf werd al in 1865 gelegd, maar anno 2023 is van den Goorbergh een naam die staat voor duurzame en innovatieve kwaliteit voor zowel de zakelijke als particuliere markt.

Wie bij het horen van de naam Van de Goorbergh denkt aan Prinsenbeek heeft gelijk. Daar werd méér dan anderhalve eeuw geleden de basis van het familiebedrijf gelegd, als een koperslagerij. Sinds 2007 huist Installatiebedrijf Van den Goorbergh echter in Breda, waar aan de Brugsteen een 40-koppig team uit de hele omgeving een fraaie uitvalsbasis heeft. Van den Goorbergh is een begrip in installatieland. “Iedereen weet ons wel te vinden”, beaamt Paul, de vierde generatie in het familiebedrijf. “We zijn een Bredaas bedrijf. Dat voelen we ook zo.” In het verleden heeft het bedrijf de energietransitie van kolen naar gas nog meegemaakt. Nu zit men middenin een andere energietransitie. Niet voor niets is het boek ‘Van waterpomp tot warmtepomp’, over familiebedrijven in de techniek en energietransitie, prominent op kantoor te vinden. 

Totaalconcept

Paul van den Goorbergh (57) begon in 1992 in het bedrijf. Vijf jaar later nam hij het van zijn vader over. Zoon Yannick (32) groeide op met het vak, doorliep verschillende studies en stapte in 2020 in het bedrijf. Sindsdien brengt hij nadrukkelijk de advieswereld in het installatiebedrijf. “We bieden nu een totaalconcept, van advies tot uitvoering”, klinkt het trots uit twee monden. Even trots zijn ze op hun trouwe team. Medewerkers werken graag in het bedrijf, vanwege de familiaire sfeer, de uitdagende projecten en vele leuke uitstapjes.

Onder leiding van vader en zoon is het vakkundige team continu in ontwikkeling. Technieken worden steeds vernieuwd, regelgeving verandert en het installatiebedrijf wil daar altijd in mee blijven gaan. Het spreekt dan ook voor zich dat er gewerkt wordt met de nieuwste systemen op het gebied van warmtepompen en ventilatie. Van den Goorbergh doet ook veel installatiewerk in nieuwbouwprojecten. Daarvoor wordt in het gebied van Limburg tot en met Zeeland al meer dan 20 jaar tot volle tevredenheid samengewerkt met Danilith, een grote bouwer uit Etten-Leur. 

Installatiebedrijf

Verduurzaming

Als middelgroot installatiebedrijf heeft Van den Goorbergh altijd het hoofd boven water weten te houden, óók in tijden van financiële crisis en corona. Daar is de familie dan ook gepast trots op. Flexibiliteit wordt gecombineerd met korte lijnen, ongeacht of het nu om nieuwbouw, particuliere klanten, renovatie of utiliteit gaat. De markt vraagt bovendien om verduurzaming. Installatiebedrijf van den Goorbergh weet wat er allemaal komt kijken bij een compleet warmtesysteem. Er staan volop warmtepompen opgeslagen, die op voorraad leverbaar zijn.

Met het zwart-gele wagenpark, voorzien van een in het oog springend logo, is het team van van den Goorbergh een opvallende eenheid in Breda en ruime omgeving. Daarmee wordt een trouw klantenbestand, dat kwaliteit weet te waarderen, op zijn wenken bediend door de deskundige montageteams en engineers. Servicegerichtheid staat aan de Brugsteen hoog in het vaandel. Daaraan zal ook niets veranderen, wanneer Yannick te zijner tijd het roer van vader Paul overneemt. Ook dan wordt er geen gas teruggenomen, maar gewoon doorgewerkt zoals het bedrijf al zolang gewend is. Op naar het 175-jarig bestaan … en verder.

Installatiebedrijf Van den Goorbergh
Brugsteen 4
4815 PL Breda
(076) 541 22 63
info@installatiebedrijfvdgoorbregh.nl
www.installatiebedrijfvdgoorbergh.nl

Lees alle verhalen uit deze editie van Breda Business & Lifestyle hier: Magazine 11 – oktober 2023

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...