Magnesium: een puur gezondheidsproduct

Breda kent hem als interieurman. Na een avontuur op Ibiza is Maik Lipsius terug in zijn geliefde stad en daar ook weer als ondernemer actief. “Dit keer zit ik echter in het interieur van de mens”, glimlacht hij. Met Permsal Magnesium spreekt hij zowel professionals als consumenten aan. Dat doet hij met een Nederlands gezondheidsproduct, dat in allerlei vormen en toepassingen verkrijgbaar is. “Magnesium is een oerproduct!”

De bedrijfsnaam Permsal is snel verklaard. “Die verwijst naar het Perm-tijdperk, van 250 miljoen jaar geleden”, lepelt Maik Lipsius op. Die periode is de basis voor magnesium. Het product wordt als magnesiumchloride gewonnen op 1600 meter diepte, in Veendam. Maik en zijn echtgenote Marian waren altijd al wel geïnteresseerd in gezondheidsproducten en kwamen een kleine 10 jaar geleden voor het eerst in aanraking met magnesium. Ze waren direct verkocht. “Er zijn inmiddels 2000 praktijkhouders die onze producten afnemen”, zo klinkt het trots. “Magnesium werkt ook heel snel, wordt via de huid opgenomen en zorgt ervoor dat je op celniveau weer in balans komt.” Hij heeft het dan over de balans tussen calcium en magnesium. “Dat zijn in onze energie de hoofdleveranciers.”

Doelgroepen
Maik is zwaar onder de indruk van wat er met magnesium allemaal mogelijk is. “Het is een puur product, vrij van verontreiniging.” Permsal past magnesium toe in een alsmaar verder groeiende serie producten: van body scrub tot gels en van badkristallen tot olies. Er zijn hele lijnen, afgestemd op specifieke doelgroepen. “Voor kinderen, voor zwangere vrouwen, voor mensen met stress, mensen met slapeloosheid.” Zijn klanten zijn zowel consumenten maar zeker ook professionals uit de gezondheidsbranche in heel Nederland en België: van natuurartsen tot therapeuten en fysiotherapeuten. “De huid herkent magnesiumolie. Die is puur, lichaamseigen, wordt snel opgenomen en gaat direct naar je cellen.”

Floaten
Waar Maik zich met Permsal  vooral op de producten concentreert, is Marian de praktische weg ingeslagen. Zij runt SenseCity, waar onder meer in magnesium kan worden gefloat. Daarover is elders in dit magazine méér te lezen. “Dat is onze health wellness”, zo verwoordt Maik het. Zelf richt hij zich met het verkopen van floating cabines ook op de zakelijke markt. “Dit is enorm interessant voor ondernemers, die goed willen zijn voor hun medewerkers. Floaten in een cabine met magnesiumwater staat garant voor minder stress. Magnesium biedt zó snel resultaat, dat mensen die het gebruiken zich energieker gaan voelen. Het is zo’n prachtig product, ook voor op de werkvloer.” 

Tot zijn genoegen ziet hij magnesium steeds bekender worden.  “Er is genoeg voor héél de mensheid.” De ongekende mogelijkheden dringen inmiddels zelfs door tot in het betaald voetbal. Een Brabantse profclub gaat via Permsal testen of spelers sneller herstellen van hun inspanningen. “Door te floaten in magnesiumwater, gewichtloos te drijven in onze cabines. Dat is een unieke ervaring! Die ervaring kun je ook opdoen bij SenseCity.”

Permsal draagt graag een steentje bij aan het bekend worden van de positieve effecten van magnesium. Daarom worden er inmiddels ook cursussen gegeven en zijn er eigen concepten opgestart. Lipsius bouwt mee aan een reeks magnesium experiences in het land, maar ook daarbuiten. “Magnesium is een levensbehoefte, na zuurstof en water”, zo besluit hij.

Ook interessant

10 tips om uw bedrijf cybersafe te maken

Veel ondernemers beseffen niet hoe kwetsbaar ze zijn op het gebied van IT. Zeker bij ondernemers in de financiële dienstverlening is het van belang...

Niet alleen je voeten zijn in goede handen

Wie denkt dat een podotherapeut de hele dag met voeten bezig is, heeft het mis. Een podotherapeut als Wout Buijs behandelt patiënten met uiteenlopende...

Logo Technische Unie is niet voor niets groen

Duurzaamheid gaat veel verder dan alleen een paar zonnepanelen op je dak leggen. Daar weten ze bij Technische Unie álles van. Frans Reijerse, manager...

Voorkomen cybercriminaliteit begint met bewustwording

‘De vraag is niet óf u te maken krijgt met een cyberaanval, maar wannéér.’ Het staat er heel stellig, op de website van Asomis...