U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in het groen gelegen toprestaurant voert niet voor niets al sinds 2005 een Michelinster. Chef-kok Maarten Camps kookt er de sterren van de hemel in een méér dan prachtige omgeving. Tel daarbij op dat Restaurant Wolfslaar zich de afgelopen jaren enorm is blijven ontwikkelen, en u weet vast al waar u de volgende keer uit eten gaat …
Henrieke Rijken-Nagelhoud is Manager Bedrijfsvoering bij Restaurant Wolfslaar. Zij is ervan overtuigd dat het met de naamsbekendheid van haar sinds 2000 bestaande werkplek wel goed zit. Het restaurant wordt immers niet voor niets al vanaf 2005 ieder jaar door Michelin beoordeeld met zo’n prestigieuze ster. “Die hebben we elk jaar weten te behouden. Dat is best bijzonder”, klinkt de trots door. Henrieke beseft dat die eer voor een belangrijk deel toekomt aan de man, die sinds de opening de scepter zwaait in de keuken van Restaurant Wolfslaar: Maarten Camps. Het restaurant ligt op het gelijknamige landgoed, een geliefde locatie om te trouwen – vorig jaar trouwlocatie van het jaar – én voor evenementen.
Wijnrestaurant
Chef-kok Maarten onderkent dat de ligging op het landgoed zeker bijdraagt aan het imago van het restaurant. Hij heeft sinds de opening een keur aan gasten van buiten Breda over de vloer gehad. Die weten kwaliteit te herkennen. Die continue kwaliteit straalt Camps echter óók graag uit richting stad en omgeving. Daar is de tijd dan ook allesbehalve stil blijven staan: niet qua eten, niet qua drinken. Zo wordt de eigen Pinot Noir sekt gekoesterd, die samen met het Duitse Paulinerhof is ontwikkeld. “Wij zijn altijd een echt wijnrestaurant gebleven”, concludeert Camps. Dat is ook niet vreemd, met topsommelier Edwin Raben als één van de grondleggers. In zijn voetsporen heeft sommelier Rick van den Broek de huidige wijnkaart met veel zorg en passie naar een nóg hoger niveau gebracht. Er staan nieuwe ontdekkingen én ware klassiekers op de kaart. Een deel van de wijnen is direct te nuttigen, een ander deel ligt te rusten in de eigen wijnkelder, totdat de flessen op dronk zijn.
Uitstraling
Gevestigd in een Rijksmonument spreekt het voor zich dat Restaurant Wolfslaar ook werk maakt van de uitstraling. Zo is het linnen terug op tafel, is er een nieuw servies aangeschaft en wordt de kwaliteit van de genoemde topwijnen in wijnklimaatkasten optimaal gehouden. Chef-kok Camps heeft een reputatie opgebouwd door zijn koken met seizoenproducten: “Onze kaart loopt telkens 9 á 10 weken. Ik kijk wat er dan op zijn best is, qua vis, vlees of groenten. Ik werk bijvoorbeeld graag creatief met aardpeer, koolraap en schorseneren.” Het rolt er met trots uit, maar toch is Wolfslaar voor een sterrenrestaurant misschien wel wat te bescheiden. Camps: “Ik ben daar nooit zo mee bezig, wil gewoon lekker koken.”
Kwaliteit
Rijken-Nagelhoud is sinds juli 2023 weer terug bij Wolfslaar. Zij werkte er 10 jaar geleden ook. “De ontwikkeling in de keuken is hier gewoon doorgegaan”, merkte ze al snel. “Wat Maarten, zijn rechterhand Willem en hun team doen is zó verfijnd. Zij blijven streven naar de allerhoogste kwaliteit.” De chef-kok mag en wil zich ook meer laten zien in het restaurant. Zo komen de populaire soepjes als appetizer weer terug op het menu. Deze gaan aan tafel uit worden geschonken door … Maarten Camps. Restaurant Wolfslaar zet bovendien in op een groeiende lunchcultuur. Het jonge, enthousiaste serviceteam staat garant voor een prettig toegankelijk restaurant. Dat levert een gemixt bestand aan gasten op. En die gasten komen allemaal graag terug.
—
Restaurant Wolfslaar
Wolfslaardreef 100
4834 SP Breda
(076) 201 49 75
info@restaurantwolfslaar.com
www.restaurantwolfslaar.com
—
Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #13. Lees het volledige magazine hier.