Stress en vermoeidheid verleden tijd met de unieke Biocheck Methode bij Doornbos Health

Als partner van BioCheck speelt Doornbos Fysio Groep een cruciale rol in het ondersteunen van patiënten in de regio Breda die kampen met stress, vermoeidheid en burn-out symptomen. De Biocheck-programma’s worden naadloos geïntegreerd in de innovatieve aanpak van Doornbos Health, zoals arbeidsfysiotherapeut en herstelspecialist Yorick van Nijnanten uitlegt: “Wij gaan verder dan louter behandeling en herstel.”

Doornbos is een gevestigde naam in de regio Breda, met vijf vestigingen die al bijna vijftig jaar actief zijn. Het is echter allesbehalve een traditionele fysiopraktijk. Zoals Yorick benadrukt: “Natuurlijk bieden we curatieve zorg aan voor aandoeningen en postoperatieve revalidatie, maar een groeiend aantal mensen zoekt ons niet op vanwege klachten, maar om preventieve maatregelen te nemen. Met Doornbos Gym en Doornbos Health richten we ons op sport en beweging, leefstijl en preventie. Ons doel is om mensen aan te moedigen te investeren in hun eigen gezondheid, waarbij wij hun Partner in Gezondheid zijn.”

De BioCheck-programma’s, onderdeel van Doornbos Health, sluiten naadloos aan bij deze visie. Sinds 2020 is de praktijk een gecertificeerde Powered by BioCheck-partner. Yorick legt uit: “We zijn voortdurend bezig met het integreren van innovatieve methoden en ideeën. De presentatie van Patrick van Luijk, de oprichter van BioCheck, tijdens een netwerkbijeenkomst sprak onze eigenaren Eric Jan Pennock en Raimon Poulis direct aan. We zien een groeiende populatie met leefstijl- en stressgerelateerde klachten. Met deze medisch gevalideerde methode hebben we gezien dat mensen met burn-outklachten gemiddeld 5,2 maanden eerder, en zelfs 83% van hen, terugkeren naar werk.”

Biocheck

De synergie tussen BioCheck en Doornbos Fysio bleek op meerdere niveaus. Yorick legt uit: “Onze oude slogan ‘Meten is weten’ sluit naadloos aan bij de aanpak van BioCheck, waar metingen de basis vormen voor de trainingsintensiteit. Voorheen konden we stress-, burn-out- en vermoeidheidsklachten niet objectief meten, maar we zagen wel een toename van deze klachten. Het is essentieel om niet alleen psychologische ondersteuning te bieden aan mensen die met stress kampen, maar ook om fysieke klachten aan te pakken. Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest.”

Het onderscheidende element van BioCheck? Yorick hoeft niet lang na te denken: “Hoewel het belang van beweging, voorlichting en ademhaling algemeen bekend is, was er geen programma dat deze elementen combineerde en tegelijkertijd meetbaar maakte met een gebruiksvriendelijke app. De programma’s van BioCheck vormen dus een waardevolle aanvulling op ons dienstenaanbod, zowel voor patiënten als bedrijven.”

Biocheck

Doornbos Health heeft een samenwerking met het ziekenhuis in Breda, waar medewerkers kunnen deelnemen aan verschillende BioCheck-programma’s. Yorick benadrukt het belang hiervan: “Door het volgen van herstel- en vitaliteitsprogramma’s worden medewerkers vitaler en wordt voorkomen dat ze uitvallen. Dit is van cruciaal belang gezien de hoge werkdruk en het tekort aan zorgpersoneel. Steeds meer bedrijven in de regio erkennen de meerwaarde van deze programma’s, waarbij de investering slechts een fractie is van de kosten die gepaard gaan met personeelsuitval.”

Geïnteresseerd in een kennismaking met de diverse herstel- en vitaliteitsprogramma’s van Doornbos Health, Powered by BioCheck? Maak een afspraak via www.doornboshealth.nl.

Doornbos Health
Abdijstraat 26
4816 JL Breda
(076) 5720057
Info@doornbosfysio.nl
www.doornboshealth.nl

Dit is een artikel uit Breda Business & Lifestyle #13. Lees het volledige magazine hier.

Ook interessant

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...

De bitcoin halvering is nabij, dit moet u weten

De bitcoin halvering komt eraan, een fenomeen dat het potentieel heeft om de cryptomarkt ingrijpend te veranderen. Jordy Aarssen van Six Capital legt u...