Borrelt het al? Met deze woontrends maak je je huis lenteklaar!

Eindelijk, het is weer lente. Dat voel je, dat ruik je en dat zie je. Weg met de donkere dagen en tinten. Tijd om ruimte te maken voor meer kleur, meer planten en één of meerdere unieke items in je huis. Alles mag. Van slimme meubels en kleurrijke retroprints tot unieke verlichting en pure eenvoud in je interieur. Met deze acht woontrends maak je van jouw huis een paleisje.

“Een van de nieuwe trends voor 2022 heet Fresh Start en heeft een frisse kleurkaart met veel wit. Gekleurde accenten worden in deze trend toegepast op functionele gebruiksvoorwerpen. Dat is echt iets heel anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Het komt voort uit onze herleefde belangstelling voor hygiëne, gemak en overzicht; onze behoefte aan een nieuwe start.” – Anna Hutten, brancheadviseur Wonen INretail.

woontrends 4

Woontrend 1: Back to the seventies

De nostalgische jaren zeventig trend zie je overal terug in het interieur. Je ziet veel retro designs in oranje, okergeel en groentinten. En dat gaat natuurlijk heel goed samen met de vintage interieurtrends. Denk aan unieke lampen en velvet fauteuils die je zo in je eigen retro woonkamer wilt zetten. Of kies juist voor een antiek dressoir, een prachtige vaas of een gezellig bijzettafeltje. Ga voor duurzaamheid en geef meubels en voorwerpen een tweede leven. Zo houd je je interieur uniek.

Woontrend 2: Terug naar de natuur

Steeds meer mensen verlaten hun kleinere woning in de stad voor meer vierkante meters woonoppervlak en een tuin. De stad wordt leger en omringende dorpen en het platteland krijgen er juist meer mensen bij. Deze behoefte naar natuur om ons heen, zorgt ervoor dat mensen ook steeds meer planten en bloemen in huis halen. Je ziet het terug in kleuren, prints en materialen. Naast gedurfde behangpatronen met jungleprints, rijke stoffen en groentinten zie je aan de andere kant ook rust: natuurlijke tinten, hout en linnen.

Woontrend 3: Slimme meubels

De bevolking groeit en zeker in de stad wonen veel mensen in kleinere ruimtes samen. Daarom groeit de vraag naar multifunctionele meubels. Meubels met meerdere functies. Denk aan een bureau dat je omhoog kunt inklappen tegen de muur of bijzettafeltjes die ook meteen dienen als luidspreker. Banken die uit meerdere delen bestaan, zodat je meerdere zitplekken kunt creëren. Dit soort handige snufjes helpen om een woning zo efficiënt mogelijk in te richten.

Woontrend 4: Vintage & verweerd

In 2022 omarmen we alles wat vintage is en combineren we dit in ons interieur. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Alles met een buts, kras of niet-rechte lijn is welkom. Ook verweerde materialen zoals brons en tin zijn helemaal van nu. Vintage meubels zijn vaak zoveel mooier dan wanneer ze gelikt en gloednieuw zijn. De aders in marmer en travertin mogen ook gezien worden. Ga eens wat vintage winkels af of kijk eens op online veilingen en wie weet kom je wel een schat tegen.

Ook interessant

De Avenue gaat duurzaam renoveren

Een bijzondere evenementenlocatie in het hart van Breda: De Avenue. Hier kun je terecht voor trouwfeesten, dinnershows, zakelijke evenementen en andere feesten en partijen....

Bye Bye Bolso, Hallo Lula

Na vier jaar is het bewind van de controversiële Jair Bolsonaro ten einde en staat Brazilië voor een nieuw begin onder een oude bekende.  Met...

Hét Bredase ontwerpbureau achter vele merken, bedrijven en instellingen

Merken als MondiLab, Hofhouse Den Haag, Cushman & Wakefield, Tempo-Team en ISS Facility Services voelen zich helemaal thuis bij Marty Schoutsen en haar team...

Peter en Pascale: een chalet runnen in het prachtige Oostenrijk

Wonen tussen de bergen, in een prachtig natuurgebied en met een wijds uitzicht. Dat klinkt als een ware droom. Tóch is deze droom voor...