Een dagje meekijken met Hans van den Dobbelsteen

Hoi! Ik ben Hans van den Dobbelsteen, trotse eigenaar van werving- en selectiebureau DICE Vakpersoneel. Ik geef je graag een kijkje in mijn werkdag.

DE OCHTEND

Het is maandag 08:00 uur. Mijn dag begint altijd met een stevige kop koffie aan de vergadertafel. Samen met mijn team nemen we eerst even het weekend door. Van verjaardag tot voetbalwedstrijd. Een waardevol moment van verbinding, voordat we ons echt storten op de werkdag. Vervolgens is het tijd voor de planning: welke projecten bezoeken onze accountmanagers vandaag? Ook nemen we door welke vaklieden we gaan plaatsen op bepaalde projecten. We nemen de tijd om zorgvuldig te bepalen welke vakkracht het beste bij welk project past.

DICE Vakpersoneel

Van dinsdag tot en met donderdag zijn onze accountmanagers vaak de deur uit. Ze bezoeken projecten om te zien hoe het gaat met onze vaklieden. Dan beantwoorden zij gelijk eventuele vragen van onze vakmannen en praten ze bij met de opdrachtgever. Terwijl de accountmanagers onderweg zijn, vul ik mijn dag met verschillende afspraken. Variërend van klantbezoeken op kantoor tot gesprekken met leveranciers. En als het dan toch rustig is op kantoor, is dat voor mij het perfecte moment voor klantacquisitie. Ik zoek naar aannemers en bouwbedrijven die passen bij DICE en wellicht in de toekomst met ons willen samenwerken.

DE MIDDAG

DICE VakpersoneelDan is het alweer middag, tijd voor de lunch. Onze accountmanagers eten vaak on the go wat als ze op projectbezoek gaan, maar we proberen wel altijd even een gezamenlijk momentje te creëren. Op de maandagmiddag staat standaard ons vestigingsoverleg op de agenda, waar het hele team samenkomt. Tijdens dit overleg nemen we de afgelopen week door en bespreken dan wat er de huidige week op de planning staat. Verder kan iedereen zijn input geven en met ideeën komen. Wanneer we klaar zijn met het overleg bellen onze accountmanagers de uitvoerders waar onlangs vaklieden zijn gestart op een nieuw project. Ze bespreken de voortgang en beantwoorden vragen. Esther zorgt ervoor dat alle uren correct geboekt worden. Daarnaast werkt zij de administratie bij en vinden er gesprekken plaats met potentiële nieuwe kandidaten.

Wat mijn werk echt geweldig maakt, zijn de opgebouwde contacten en relaties met mijn klanten. Wanneer je een langdurige relatie aangaat, ben je niet langer de ‘leverancier van vakmannen.’ Je wordt beschouwd als volwaardige partner. Samen zoek je naar oplossingen voor het personeelstekort in de bouw.

DE LEUKSTE MOMENTEN

De hoogtepunten van mijn dag en het ondernemerschap zijn de momenten waarop wij als team samenwerken. Keer op keer slagen wij erin om de juiste match te vinden tussen vakman en project. Het is mooi om te zien hoe DICE echt een begrip is geworden in de branche van West- en Zuid-Nederland. Dat geeft mij echt energie om op dezelfde voet door te gaan. En dat vieren we uiteraard met ons team, maar ook met onze vakmannen. Of het nu gaat om borrels, teamuitjes of gewoon een blijk van waardering. Als ondernemer vind ik het belangrijk om een goede sfeer te behouden binnen het bedrijf.

Hans van den Dobbelsteen

Benieuwd of wij wat voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

DICE Vakpersoneel
Hans van den Dobbelsteen
085-4863232
info@dicevakpersoneel.nl

Ook interessant

Samen verduurzamen

Duurzaamheid. Of je er als ondernemer al lang mee aan de slag bent, of het liever voorlopig op de lange baan schuift; duurzaamheidsinitiatieven zijn...

Sterren van de hemel koken met Maarten Camps

U woont in Breda of omgeving en u bent nog nóóit bij Restaurant Wolfslaar geweest? Dan weet u niet wat u mist. Het in...

Branches bundelen krachten: “Energie spat eraf!”

Het zal de oplettende lezer van dit magazine al eerder zijn opgevallen: BouwSchool Breda is een organisatie, die allesbehalve stil zit. Het spreekt dan...

TEGELTJES

In de gang van het huis van mijn ‘klein omaatje’ hingen meerdere tegeltjes. Je kon er niet omheen. Want het was maar smal in...