Lekker eten kan óók in Belcrum

Het kán Breda niet ontgaan zijn: Er zit nieuw leven in De Veestallen, het restaurant-café aan de Speelhuislaan in de wijk Belcrum. Dat komt van de enthousiaste ondernemer Bing Pal, die de zaak met bijna een eeuw historie in november overnam. Hij toverde met zijn jonge team De Veestallen om tot een plek voor casual fine dining: goed én betaalbaar.

Eten in BelcrumBing Pal (30) praat boordevol aanstekelijk enthousiasme over zijn zelfgekozen pad in de horeca. “Ik vind horeca fantastisch” vertelt hij. “Dat is al sinds ik op mijn vijftiende in de afwas begon.” Nog eens vijftien jaar later is hij een flink aantal stappen verder gekomen en runt hij zijn eigen zaak, die zes dagen per week volop aanloop trekt en in het weekend zelfs vól zit. Het kind van de Haagse Beemden voelt zich in zijn element in De Veestallen.

Trucjes leren

Bing solliciteerde vijf jaar geleden bij De Fazanterie in Ulvenhout, die toen net was overgenomen door Patrick van Asch, die er De Fazant van zou maken. “Ik wist toen al dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. Patrick wilde me alle trucjes leren, als ik bij hem kwam werken. Het was keihard werken, maar dat had ik er voor over. Dat was de beste keus die ik ooit gemaakt heb.” Bing ontdekte dat jonge mensen graag voor hem werkten, deed het zelf goed en kreeg de kans om alle benodigde diploma’s te halen. De drive van een eigen zaak werd alleen maar groter. “Ik keek elke dag op de site van Hormax. Toen De Veestallen te koop kwamen, wat ik de eerste die erbij was.”

Zijn keus voor een zaak buiten het centrum was een bewuste: “De Veestallen waren een beetje een vergeten plekje, geen hotspot maar zó’n mooie tent.” Na een moderniseringsslag én met een jong team begon het vervolgens te lopen én bleef het lopen. Zes dagen in de week zijn De Veestallen open voor lunch en diner. “Het voelt soms wel alsof ik droom, als ze zaak wéér vol zit” bekent Bing. Hij investeerde deze zomer in een fraaie luifel voor zijn terras en wil aan de formule van De Veestallen blijven bouwen. “Ik ben de oudste die hier werkt” stelt hij met een brede lach. “Ik geniet van alles wat ik hier doe.”

De Veestallen
Speelhuislaan 150
4815 CJ Breda – Wijk Belcrum
076-3034838


Lees hier alle verhalen uit dit magazine: Breda Business & Lifestyle nummer 11

Ook interessant

Jaco Balemans: ‘Mijn werk is mijn hobby’

Er zijn ondernemers die niet uit de media weg te slaan zijn. En er zijn ondernemers die liever op de achtergrond blijven. Tot die...

Hap&Tap Magazine: Printmedia in een veranderend Landschap

De Bredase broers Michel en Marc Neuféglise runnen samen al 18 jaar het blad Hap&Tap Magazine. Hierin zetten ze horecabedrijven en leveranciers uit Brabant,...

Technische Unie toont zijn groene gezicht

Duurzaamheid. Daar moet je niet te veel over nadenken: dat moet je gewoon dóén. Technische Unie maakt dat graag een stukje gemakkelijker. Als onderdeel...

Koper staat centraal bij goede ICT-inkoop

Je moet maar durven. Een traditioneel proces zodanig transformeren, dat daardoor een hele nieuwe discipline ontstaat. Chris van Rooij en Paul van Oers deden...