Met plezier en enthousiasme deze opdracht aangenomen en afgerond

WIE?
Kort geleden heeft De Houtregt Bedrijfsovernames een bedrijfsovername bij Euro-Service mogen begeleiden. Euro-Service is gespecialiseerd in het onderhoud van apparatuur in grootkeukens. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fastfood ketens, Center Parcs en cateraars maar ook aan onderhouden van brood afbakmachines van supermarkten.

WAAROM?
Eigenaar en oprichter de heer Verwoerdt heeft het bedrijf groot gemaakt naar circa 40 medewerkers. Tegelijkertijd beginnen bij hem de jaren te klimmen en wilde zijn dochter de onderneming overnemen samen met vader’s beste vriend en oud-medewerker. Zowel de heer Verwoerdt (als verkoper) als de gezamenlijke kopers hebben elk een overname adviseur in de arm genomen. Niet alleen wilden de betrokkenen op deze manier de belangen van verkoper als koper professioneel waarborgen, ook zijn hiermee de fundamenten gelegd voor een succesvol vervolg van het bedrijf Euro-Service waarbij elk van de drie betrokkenen zich voor 100% inzet. Schouder aan schouder.

WAT HEBBEN WE GEDAAN?
Wij (De Houtregt- Bedrijfsovername BV) mochten de kopers bijstaan, dochter van Verwoerdt en dhr. Bom.

WAARDE EN FINANCIERBAARHEID
We hebben onder meer gekeken naar een realistische waarde en de financierbaarheid van de aankoop. Verder hebben we geassisteerd bij het boekenonderzoek. Dat lijkt misschien wat ver te gaan bij een overname in de familie, maar er was immers ook niet-familie bij betrokken. Hiermee blijft het zuiver naar elk van de partijen. Daarnaast is het zo dat juist bij overdracht binnen de familie ook de belastingdienst de koopsom kritisch bekijkt: Een te laag bedrag kan al gauw als schenking worden bestempeld. Ook stelde de heer Verwoerdt het op prijs om juist nu een objectieve buitenstaander naar de boekhouding te laten kijken. Dit alles in het belang van het bedrijf. Nieuwe bezems vegen immers schoon en hiermee is er ook een objectief startpunt. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en het bedrijf is van verschillende kanten doorgelicht.

KOOPOVEREENKOMST EN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST
Vervolgens zijn de overname afspraken vastgelegd in een koopovereenkomst. En omdat het hier gaat over meerdere aandeelhouders is er ook een overeenkomst tussen aandeelhouders opgesteld. Daarin wordt – samen met de bedrijfsstatuten – vastgelegd hoe ondermeer de zeggenschap is verdeeld en wat er bijvoorbeeld is afgesproken als iemand voor langere tijd niet kan meewerken. Toekomstbestendig en transparant!

BETROKKEN PARTIJEN
Euro-Service is een modern technisch bedrijf. Alles wat beter sneller of geautomatiseerd kan dat zal Euro-Service zeker aanpakken. Dit is waarom Euro-Service goed in de markt staat, groeit en ook nog steeds ruimte heeft voor jonge technici die zelfstandig willen werken. Voor meer info: www.grootkeuken-services.nl.

De Houtregt Bedrijfsovername BV heeft met plezier en enthousiasme deze opdracht aangenomen en afgerond. Bij begeleiden het hele traject van A tot Z en hebben als extra pré dat we de taal van technische bedrijven goed spreken. No-nonsense, duidelijk en een schappelijk tarief. Voor meer info: www.bedrijfsovername-zeker.nl of 076-3031469.

Ook interessant

De beste oplossing voor uw bedrijfstelefonie

De wereld van bedrijfstelefonie is de afgelopen jaren flink veranderd. Traditioneel telefoneren heeft plaatsgemaakt voor Voice over IP (VoIP), bellen via internet en systemen...

Duurzaamheid en circulariteit

Jacobs Elektro Groep is een elektrotechnisch installatiespecialist, gevestigd in Breda. Wij ontzorgen onze klanten door met ze mee te denken en passende oplossingen te...

Ook online een sterk netwerk

Hoewel persoonlijke connecties en aanbevelingen nog steeds van onschatbare waarde zijn, spelen online platforms een steeds essentiëler rol in het aantrekken en vinden van...

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw: Duurzaam genieten

WAAROM ZOU VAREN VOOR JE PLEZIER NIET DUURZAAM KUNNEN ZIJN? DIE VRAAG STELDE ADRIAAN SCHULLER VAN RONDVAARTBEDRIJF ZILVERMEEUW ZICHZELF ÉN HIJ BEANTWOORDDE HEM OOK....