Met plezier en enthousiasme deze opdracht aangenomen en afgerond

WIE?
Kort geleden heeft De Houtregt Bedrijfsovernames een bedrijfsovername bij Euro-Service mogen begeleiden. Euro-Service is gespecialiseerd in het onderhoud van apparatuur in grootkeukens. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fastfood ketens, Center Parcs en cateraars maar ook aan onderhouden van brood afbakmachines van supermarkten.

WAAROM?
Eigenaar en oprichter de heer Verwoerdt heeft het bedrijf groot gemaakt naar circa 40 medewerkers. Tegelijkertijd beginnen bij hem de jaren te klimmen en wilde zijn dochter de onderneming overnemen samen met vader’s beste vriend en oud-medewerker. Zowel de heer Verwoerdt (als verkoper) als de gezamenlijke kopers hebben elk een overname adviseur in de arm genomen. Niet alleen wilden de betrokkenen op deze manier de belangen van verkoper als koper professioneel waarborgen, ook zijn hiermee de fundamenten gelegd voor een succesvol vervolg van het bedrijf Euro-Service waarbij elk van de drie betrokkenen zich voor 100% inzet. Schouder aan schouder.

WAT HEBBEN WE GEDAAN?
Wij (De Houtregt- Bedrijfsovername BV) mochten de kopers bijstaan, dochter van Verwoerdt en dhr. Bom.

WAARDE EN FINANCIERBAARHEID
We hebben onder meer gekeken naar een realistische waarde en de financierbaarheid van de aankoop. Verder hebben we geassisteerd bij het boekenonderzoek. Dat lijkt misschien wat ver te gaan bij een overname in de familie, maar er was immers ook niet-familie bij betrokken. Hiermee blijft het zuiver naar elk van de partijen. Daarnaast is het zo dat juist bij overdracht binnen de familie ook de belastingdienst de koopsom kritisch bekijkt: Een te laag bedrag kan al gauw als schenking worden bestempeld. Ook stelde de heer Verwoerdt het op prijs om juist nu een objectieve buitenstaander naar de boekhouding te laten kijken. Dit alles in het belang van het bedrijf. Nieuwe bezems vegen immers schoon en hiermee is er ook een objectief startpunt. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en het bedrijf is van verschillende kanten doorgelicht.

KOOPOVEREENKOMST EN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST
Vervolgens zijn de overname afspraken vastgelegd in een koopovereenkomst. En omdat het hier gaat over meerdere aandeelhouders is er ook een overeenkomst tussen aandeelhouders opgesteld. Daarin wordt – samen met de bedrijfsstatuten – vastgelegd hoe ondermeer de zeggenschap is verdeeld en wat er bijvoorbeeld is afgesproken als iemand voor langere tijd niet kan meewerken. Toekomstbestendig en transparant!

BETROKKEN PARTIJEN
Euro-Service is een modern technisch bedrijf. Alles wat beter sneller of geautomatiseerd kan dat zal Euro-Service zeker aanpakken. Dit is waarom Euro-Service goed in de markt staat, groeit en ook nog steeds ruimte heeft voor jonge technici die zelfstandig willen werken. Voor meer info: www.grootkeuken-services.nl.

De Houtregt Bedrijfsovername BV heeft met plezier en enthousiasme deze opdracht aangenomen en afgerond. Bij begeleiden het hele traject van A tot Z en hebben als extra pré dat we de taal van technische bedrijven goed spreken. No-nonsense, duidelijk en een schappelijk tarief. Voor meer info: www.bedrijfsovername-zeker.nl of 076-3031469.

Ook interessant

Een dagje meekijken met Hans van den Dobbelsteen

Hoi! Ik ben Hans van den Dobbelsteen, trotse eigenaar van werving- en selectiebureau DICE Vakpersoneel. Ik geef je graag een kijkje in mijn werkdag. DE...

7 vragen aan Arathorn Gummlich

Stappen & Shoppen richt zich al bijna vijftien jaar op de promotie van horeca, retail en cultuur in Breda. Dit doen ze door middel...

Frank de Bot – Voor evenementen die beklijven

Wanneer je van je eigen naam een merknaam kunt maken, dan doe je iets goed. Daarin slaagde Frank de Bot, allesbehalve een onbekende in...

Met een positief gevoel 2024 in

'Makelaars met een horecahart'. Dat is de alleszeggende slogan waarmee Hormax Horecamakelaars zich, ook in Breda, presenteert. Horecamakelaar Ivo Mermans is daar het gezicht...