Data-Dingen

Over Data-Dingen

Om als organisatie continue te blijven verbeteren, zal vroeg of laat de stap naar datagedreven werken zeker gemaakt moeten gaan worden. Bij veel bedrijven wordt nog lang niet alle beschikbare data volledig benut en dat is erg zonde, want daardoor loopt men als bedrijf ongetwijfeld kansen mis! Er wordt vaak gestuurd op onderbuikgevoel, terwijl het veel verstandiger is om te sturen op de feiten en cijfers om daarmee de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Dankzij een maatwerk Power BI dashboard kunnen alle beschikbare databronnen binnen het bedrijf met elkaar gecombineerd worden zodat je altijd beschikt over de meest recente inzichten! Door deze op een heldere manier weer te geven, zie je in één oogopslag hoe alles er voor staat en waar aandacht aan gegeven moet worden.

Door het dashboard volledig automatisch in te richten, beschik je op ieder moment over de actuele informatie! Bovendien werkt dit een stuk sneller en is het veel minder foutgevoelig dan allerlei bronnen handmatig ontsluiten en met veel knip- en plakwerk aan elkaar koppelen in een Excel overzichtje.

Op deze manier hou je dus tijd over om te werken áán je bedrijf en kun je dankzij de juiste inzichten, direct de juiste acties nemen, waarmee je je bedrijf steeds verder blijft ontwikkelen!

Data-Dingen kan je helpen om de stap naar meer datagedreven werken te zetten. Weet je niet goed waar te beginnen, dan helpen we je graag met een interessante strategie sessie. Ook kunnen we je helpen met het opzetten van de 1e Power BI dashboards, of om al bestaande dashboards uit te breiden en/of te verbeteren.

Data-Dingen is in 2019 opgericht door Marieke Dam. Zij heeft in de afgelopen 10 jaren bij diverse bedrijven gewerkt als Customer Service Manager, Business Controller en diverse andere functies. Daarbij heeft zij veel ervaring opgedaan met data gedreven werken en het opstellen en ontwerpen van (KPI) dashboards. Het gaat daarbij namelijk niet alleen om hoe data geanalyseerd moeten worden, maar ook om dit op een heldere en gebruiksvriendelijk manier te kunnen presenteren in het dashboard!

Het gaat niet alleen om het maken van mooie dashboards en grafieken, maar het goed kunnen interpreteren van de data is daarbij van groot belang en daarmee komt de praktijkervaring binnen Data-Dingen heel goed van pas! De dashboards worden gemaakt in nauw overleg met de eindgebruikers en zorgen er zo voor dat deze dus ook echt gebruikt gaan worden!

In de praktijk hoor en zien we regelmatig dat bedrijven, met name in het MKB, wel ‘iets’ willen gaan doen met hun data, maar dat het ontbreekt aan de kennis of de tijd. Wij vinden het juist de uitdaging om van grote hoeveelheden data een helder overzicht te creëren waarmee men verder aan de slag kan om resultaten te verbeteren en een verdere stap te zetten richting het ontwikkelen tot een “data gedreven organisatie”.

Inmiddels zijn er ook diverse specialisten aangesloten in het Data-Dingen netwerk om op die manier de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn! Wij komen dan ook graag eens bij u langs om kennis te maken en samen te bekijken wat een dashboard aan uw organisatie kan toevoegen!

Marieke Dam

06-47212552

marieke@data-dingen.nl

www.data-dingen.nl

Bezoekadres
Olmenstraat 3
4726 BZ Heerle

Data-Dingen

Van Data-Dingen